Uður TARIMAN
25 Mayıs 2023 Perşembe
Tarih : 2023.05.24  21:06:46

HAZIMSIZLIK…

İnsan metabolizmasında, çoğu zaman yemek yemeye bağlı  karın  üst kesiminde meydana şişlik meydana gelir. Hazımsızlık denmekte bu duruma. Mide hazmetmek için büyük bir çaba sarf eder.

Bir de bu hazımsızlığın, ruhsal olanı vardır. Bunun tedavisi çok zordur. Karakter ezikliğine kadar uzanır… Yediğini sindirmek için gramajına dikkat etmek  gerekir değil mi  ya?

S.OĞAN   mesela;

*AKP’Lİ VEKİLLERDEN YUMRUK YEDİ,

*Daha bir hafta önce BAŞKA KAPIYA diye dışlandı

*Çayı görmeden havaya girme diye azarlandı…

Bu üç madde bile yeterli. Başlıktaki  ifadeyi ters yüz edip  hazmetti. Demek ki metabolizması iyi çalışıyor… Bu durum çerçevesinde toplum için, değil kendi çıkarları için birkaç bin insanı ikna etti, ama yarı yolda bıraktı… Deprem baba gibi bir  BAKANLIK kendisine ikram edilebilir ya da BAKÜ’DE Büyükelçilik falan… ATATÜRK  ve MİLLİYETÇİLİK  tanımlarını bundan kelli ağzına almaması gerekiyor.

**************

BABAM ÇOBAN BULAMIYOR

Savunma Bakan Çavuşoğlu bu sorunla mücadele ediyor. Bırakın Suriye’lileri göndermeyi, kalsınlar demek istiyor… Suriye’li akınları olmadığı günlerde baban çoban bulabiliyordu demek ki. Suriye’liler geldi, Çobanlık kıymete mi bindi? Avustralya’da ÇOBAN  PROTOKOLDE dir. Eee o zaman MEVCUT Suriye’lileri KPSS sınavına sokalım ama  torpilsiz. Mülakatsız…  Ulusal yayın arşivini şöyle bir karıştır pek sayın Çavuşoğlu, ülkemizde kaç üniversite mezunu ÇOBANIMIZ VAR  görürsün…

**************

SOYLU

Hem hali  hazırda  Bakan, hem vekil… Hangi partiden vekil elbette AKP’den. Sandık güvenliği diye yırtınıyor millet… Taraftar olarak İÇİŞLERİ BAKANI TARAFSIZ  olarak bu güvenliği sağlayabiliyor mu?

Yurt dışından gelen oyları KOZMİK ODA  gibi  5 ayrı kilitli odaya kondu. Üç beş gün sonra HÜRRİYET GAZETESİ MUHABİRİ BU ODAYA  GİRİP HABER YAPTI… SÖZCÜ MUHABİRİ GİREBİLİR MİYDİ?

BİR MUHABİR GİREBİLİYORSA KİMLER GİRİP ÇIKIYOR BELLİ DEĞİL O ZAMAN. Ben NASIL GÜVENEBİLİRİM? Neden benim ülkemde şaibesiz seçim yapılamıyor onun acısını  yaşıyorum.

Çıkarsın er meydanına, davul zurna eşliğinde çekersin peşrevi, yıkarsın yere rakibini bizde elini öperiz.

Şaibeli bir seçim harcanan paraya da yazık…

*************

AZGINLIK

Dervişin zikri neyse fikri de odur… Malatya belediye başkanı, halk ile sohbet ederken, “DEPREMİN SEBEBİ AZGINLIK” dedi..

AZGINLIK;

  • Cinsel azgınlık
  • Paraya  olan  azgın düşkünlük
  • Makam hırsına olan azgınlık

Bizim çocukluğumuzda  bazı sözde  dinciler vardı. “ÖKÜZ BAŞINI SALLADI DEPREM OLDU” derlerdi. Bu Başkanın bu ileri zekalılardan ne farkı var?

**Cinsel azgınlık, evet 7/8 YAŞINDAKİ ERKEK ÇOCUKLARA  tecavüz  edenler… Son  on yılda tavan yaptı.

**Paraya olan azgınca aşk, son 10 yılda ayyuka çıktı. Yırtık ayakkabı ile gezenler bugün MERSO’YA BİNİYORLAR.

**Makam  mevki  azgınlığı… Elifi görse mertek zannedenler,  kaliteli deriden yapılmış koltuklarda oturuyorlar. Sekreterya nedir bilmeyenler nerede ise parmak basarak  amirlik yapıyorlar.

Valla seni kutluyorum be başkan… Özeleştiri  dediğin böyle olur. İnşallah birilerine ders olmuştur.

*************

9  AY, ÜÇ BEŞ GÜN  KALDI.

Yerel seçimler... Yani bugün hamile kalan bir genç kadınının doğum yapacağı tarih misali… Çok kişi geldiği yere geri dönecekler… Hatta bazı yerlerde TENEKE ÇALINACAK…

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“TOGG, ÜLKENİN HER KÖŞESİNE YAYILIYOR”

By; GAZETELER

Bizden  not; Yerli ve Milli EYVALLAH. Bi şey dediğimiz yok. Ama adil olmak gerekiyor. Bu haberi yayınlayan gazetelere

REKLAM  fonundan  bi şeyler verilmesi gerekmiyor mu?

……………………………………..

ÇÜŞ

Yunanistan seçimlerinde 4 TÜRK VEKİL OLDU.

ENDAKSİ?

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Kazdağları’nın çok eski dönemler den kalma bir

Yanardağ  olduğu söylemleri yayılmıştı Edremit’te.

İster misiniz birden  BUM  diye patlasın.

Eteklerine yayılmış kaçak villalara acırım.

………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Cesurların bakışı korkakların bakışından keskindir

R.TURAN.

……………………………………………….

ABONEYİM ABONE…

Ne  güzel şarkıydı kıvır  kıvır… Abone, ayrı bir anlamı da vardır. Bir ürünü devamlı kullanma durumu.

Kafası bozulanın bu abonelikten çıkma hakları saklıdır. Ama, tehdit vari bir çıkma olursa, kaybeden ABONE  olana olur. Ayy üç kuruş için tehdit ediyor falan felan… Ürün sahibi de, “senden gelecek üç kuruş, şeyden gelsin” der siler atar.

************

 CEKETİ GİYİP GİTMEK KALDIRILSIN

Büyük belediye, küçük belediye ayırımı yapmadan. Halkın parasının hesabını halka vermeden gitmek kaldırılsın. Kuruyana kadar  hesap versinler sonra ceketlerini biz tutar giydiririz.

Belediyeler  halka hizmet için kurulmuş ofislerdir!!  Yok öle mama, yediğim yanıma kar kalacak falan… Hesap vermeden gitmek olmaması  kaçınılmaz oldu yani…

*************

MEVSİMLİK MİLLİYETÇİ

AKP’li Balıkesir vekili İ. Ok başlıktaki cümleyi kurmuş… Akçay pazar yerinde seni esnaftan ve halktan OY İSTERKEN GÖRMÜŞLÜĞÜM AKLIMA GELDİ… Hey gidi günler hey…

************

GÜNLERDİR  ATATÜRKÇÜ VE MİLLİYETÇİYİM DİYEN!

Tanımlarını ağzına dolayacaksın, ondan sonra gidip, ATATÜRK’Ü  ve Milliyetçiliği kabul etmeyenlerin aguşuna sığınacaksın… Bundan kelli sakın ola bu iki tanımı ağzına alma. Hatta GİT diyanete kendini okut tövbekar ol !!!

*************

KİM DEMİŞ EKONOMİ MOKTAN DİYE

Bak,  Hatice  ŞENDİL  isimli zenaatkar kızımız ne güzel giyiniyor.

Ayakkabı  prada…20 bin 960  TL

Çanta..CHANEL  ….312.800 TL

Etek…..NECTURE  .1.300  TL

Gözlük.. BALENCİAGE… 6.750 TL

Ama bu kızımıza sor HIYAR KAÇ PARA DİYE BİLMEZ… EKONOMİ BÖYLE KALKINIR. Allah kuru iftiradan saklasın… Sen neymişsin be NEBATİ? Ekonomiyi zirveye taşıdın bir de beğenilmiyorsun..!!

 

 

96 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar