Uður TARIMAN
1 Haziran 2023 Perşembe
Tarih : 2023.05.31  16:36:56

YENİ DÖNEM…

Ben demiyorum… AKP kanadında böyle tanımlanıyor. Ve zafer çığlıkları atılıyor… AKP SALT KENDİ OYUNUN YÜZDESİ KAÇTIR?

Neyse konu uzun… Beni ilgilendiren bu tanımı yapan taraftarların  söylemleri  değil, ülkeyi yönetmekle  görevde kalanların  zihniyetleri…

Ülkenin  her konuda düzlüğe çıkabilmesinin yolu ADALETTEN  geçer… Adalet kendi kendini yönetecek bağımsızlığa dönüşürse ülkede her şey sıraya girer ve düzelir. Ekonomi bile ADALETTEN  vize alır… Varsayalım  yeni dönemde  “ADALETTEN ELİMİZİ ÇEKTİK” şeklinde açıklama yapılsa bile buna nasıl inanacağız? Mesela, AKP’de siyaset yapmış olan avukatlar mülakatla HAKİM, SAVCI OLARAK ATANDILAR. Sayısını  bilen bilir. “Adaleti  bağımsız kıldım yeni  yönetim tarzımız böyle olacak”  bu deseler bile bizi nasıl inandıracaklar, bağımsız adalete? Adalet size bir telefon kadar yakınsa,  kim inanacak bu cümlenize?

Yandaşlık bile göz göre göre, bilgisizce yapılmakta… Savunduğun bir tezi çürütmek için orta yere bir şeyler koymak zorundasınız. Edremit’te bile bazı  gazeteci arkadaşlar yandaşlık yaparken, İLLAKİ CHP, İLLAKİ  bay bay Kemal” peki be kardeşim sizin hiç mi ağlaştığınız konular yok? Hiç mi yeni dönemden !! talepleriniz yok? Hatasız kul olmaz diyoruz, siz hiç mi tuttuğunuz takımın  faullü oynadığını göremiyorsunuz. Görseniz bile yutkunuyorsunuz, yutkunmanızın  sebebini söyler misiniz?  Son beş yılın faullerini neden sıralamıyorsunuz? 

Gazeteci sorgulayandır. Sorgulamak için icad edilen bir meslektir. Ülke genelinde en büyük sorunumuz budur. AKP’nin en büyük kaybı basını sorgulayan meslek dışına itip, basını  susturmasıdır… Hiç mi bu konu sizi rahatsız etmiyor?

Hal böyle olunca,  hafızam teee eskilere gitti…

Mesela;  28 Şubat darbe midir değil midir? Hala orta yerde… Kimilerine göre darbe, kimilerine göre değil. Önce darbe diyenler arasında  değil diyenler çıkmadı mı? Basın bun gündeme getirip manşetten verdi mi?  Hayır. KORKU muhalefet mukayese edercesine  savundu mu ?

Mesela; Menderes İDAMA  mahkum edildiğinde kimse neden asıyorsun demedi. KORKU.

Mesela  12 Eylül PAŞASI. Darbeden sonra  VİNCENT  VAN GOGH’luğa soyundu yaptığı resimlere  milyonlar bastıran iş dünyası,  sonradan bu resimleri çöpe attılar… KORKU…

Bugün AKP kaybetmiş olsa, Sayın Erdoğan “ben artık yoruldum, siyaseti de Bugünkü görevimi bırakıyorum” dese ve dediğini yapsa, bugün REİS REİS diye haykıranlar “oh bee” demeyeceklerin garantisi var mı? Yok KORKU…

Ülke olarak, gerçekçi olamadık… Kişisel menfaatlerimizi ülke menfaatlerine tercih ettik…

************

CAMİ İNŞAATLARI…

Bir mahallede cami varken hemen arkasındaki mahalleye cami yapmanın anlamını bilen var mı?

Var olsa bile  dinleyen, doğruyu gören taammüden görmemezlikten gelmekteler.

Camilerin yüzde 90’ı boş… Allah’ın EVİNİN SİYASET MALZEMESİ olarak kullanılması günümüzde geçerli bir  sözde ibadet haline getirildi.

Kutsal kitabımızın mealini  sadece kendini dine adamış bilim adamlarımız var. Bunlar bir araya getirip bir kurul kurulduktan sonra meydana getirilecek MEAL  ücretsiz olarak ülke genelinde, camilerde, okullarda. Dağıtılsa günaha mı  gireriz? Evet girerler kimilerine göre MEALİNİ OKUMAK GÜNAH… Ama kutsal kitabımızın anlamını bilmeden okumak sevap, öyle mi?

Geçen gün, sosyal  medyada   Ayşe KURU, Suudi Arabistan’da 4 yıl BASIN VE ENFORMASYON  genel müdürlüğü YAPAN,  CEMRE ÜNLÜTÜRK’ün  bir yazısını paylaştı. Aynen aktarıyorum.

1-  Suudi ARABİSTAN da,  türbe yoktur. Doğal olarak böyle ziyaretlerde yoktur.

2-  Suudi  ARABİSTAN ‘da,  Muhammed’e ait olduğu söylenen  sakal-ı şerif, Hırka-i şerif  gibi ziyaretlerde yoktur. Gericilik ve ŞİRK sayılır…

3- Suudi ARABİSTAN’da imam, müezzin gibi din görevlileri, devletten maaş almazlar. Allah için yapılan  görevlerin karşılığında  para almak  ayıp sayılır. Yasaktır. Para alan imamların arkasında namaz kılınmaz.

4-  Suudi ARABİSTAN’da, biri çıkıp ben medyumum  diyemez, diyenin kellesi alınır.

5-Suudi ARABİSTAN’da,  Nakşilik, Nurculuk gibi tarikatlar yoktur. Tarikat şeyhleri, müritleri  gibi kişiler kanaat önderi gibi ortaya çıkarlarsa kelleleri alınır.

6- Suudi ARABİSTAN’da,  KIZ İMAM  HATİP LİSESİ YOKTUR. İSLAMİYETTE KADIN İMAM YOKTUR.

7- Suudi ARABİSTAN’da, Camilerin altında ticari iş yerleri açılamaz. İslamı ticarete alet etmek olarak görülür. Yasaktır.

8- Suudi   ARABİSTAN’da camilerde derneklerin kişilerin para toplaması yasaktır. Bunu yapanların elleri mahkeme kararı olmaksızın kesilir…

Yukarıda maddeleri okuyunca bir de aynaya baktım…

***************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Türkiye’de çok şey değiyecek ,İnşallah Türkiye değişmez”

By. D.BAHÇELİ

Bizden not; Çok anlamlı, içeriği uyarıcı bir cümle. Dikkat…

………………

ÇÜŞ

Adapazarı, BOLU, MENGEN

Türk’e gelince her yer SHENGEN

Anlayana davul zurna…

……………………….

BÜYÜTEÇ

Altınoluk, Asude bir belde HUZUR  dolu, çamlar altında Mis  gibi yaşam birimi. Kuşların kanat seslerini bile duyarsınız. Altınoluk, “Görmedim asude geçen bir demimi” ŞARKISINI anımsatıyordu… Du diyorum anlıyonuz mu?

…………………………………

KULAĞIINIZDA KÜPE OÜLSUN

Cahil insan davul gibidir. Sesi çoktur, ama içi boştur

SADİ ŞİRAZİ

*************

SADİ ŞİRAZİ’nin  sözü bana aynı zamanda okuma yazma bilen, hatta kaliteli mürekkep yalayan CAHİLLERİ  çağrıştırdı… Çok şey  biliyor gözükmek için onlarca takla atarlar. Onlarca maddi  ve manevi zarar verirler… Güm güm diye bağırırlar ama bu gürültüyü kendileri bile duymazlar. Boş konuşurlar yani…

Kendilerini haklı çıkarmak için,  takla atarlar ama taklayı bile doğru  devrilirler…

************

MAHALLE SEÇİMLERİNE 9 AY 24 DAKİKA !! KALDI.

Mahalle muhtarları ve  mahalle Muhtar ve amirlerinin  !!! seçim heyecanı şimdiden CHP kendini cilalamaya başlayacaksa, genel merkezde, aday adaylarını cilalarken para ile değil kariyer ile seçime gitmelerini yıllarca yazıyorum. Şayet yine atama ön planda olacaksa şimdiden sahadan mağlup olarak çıkacaklarını bilmiş olmalılar… ATAMA  ile yapılanlar kariyerler ile değil bond çantanın ağırlığı !! ile  ölçüm yapılmaktadır. CHP BU  MAHALLİ SEÇİMLERE İL VE İLÇE BAŞKANLIRININ OTORİTER, KARİYER SAHİBİ, YANSIZ yapıda olanlardan seçmesi gerekmektedir… ÖN SEÇİM. Bu türde de, oy vereceklerin karakterleri sorun çıkarmakta.

Değişik bir uygulama ile  HALK OYLAMASI yapacak bir tarz  başarılı olur. Halka çıkarsın  halka sorarsın. Yoksa delegelerle de  sorun yaşandığını gördük.

Başkan adaylarından, ekibini isimleri alınmalı. Bu ekip irdelenmeli. Ekibin dahi mal varlığı ıslak imza ile alınmalıdır.

**************

YENİSİNİ ALACAĞIMDAN ESKİSİNİN HÜKMÜ YOKTUR

Eyi güzel yenisini alacaksan  eskisinin  hesabını gör, ibra et, sonra yenisini alırken topyekün MAL varlıkları   alıp çekmeceye koy… Genel merkez dediğin böyle olur…

70 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar