Uður TARIMAN
2 Haziran 2023 Cuma
Tarih : 2023.06.01  16:34:28

AHAN DA  BİLİP BİLMEDEN YAZDIĞIM BİR YAZI

Bilip bilmeden  bir yıldır yazdığım konu dünkü gazetemizde baş sayfa haberi olarak yayınlandı. Haberi ben yapmadım  haa. Ben bilip bilmeden yazmam..!!

************

YENİ DÖNEM

Seçimin ikinci raund kazanımı olduktan sonra AKP’ye yakın gazeteler  YENİ DÖNEM başlığı altında birtakım  haberler yayınlamaktalar… Konuya  girmeden önce, ERKİN KORAY’ın dönemde HİT olan bir şarkısını paylaşmadan yazmayayım  dedim.

“arkası gelmez  dertlerimin

bıktım illallah

biri biterken öbürü de

başlar  vermesin Allah

böyle gelmiş  böyle

gidecek, korkarım vallah

yok mu çaresi dostlar

fesuphanallah

alemin  keyfi yerinde yine

maşallah

bize de  bir gün kader güler

güler inşallah

 YENİ DÖNEM…

84 milyon insan partili partisiz, yanlı yansız, halkın tümünü kucaklayacak merak sardı mı sarmadı mı….?

**********

ADALET MESALA

Yaşamın olmazsa olmazı… Kırmızı çizgisi olması gereken insan haklarının temel taşı. Küçük bir misal diyeceğim ama içeriği çok büyük ve başlıktaki kelimenin kan kardeşi ADALET.

CAN ATALAY,  Avukat… Birtakım  sosyal arızaları savunan bir hukukçu. Mapusta… Son vekil seçimlerinde TİP’ten aday gösterildi ve kazandı. Yani halk  onu vekil olarak seçti.

Olayın başlangıç yeri. YSK

Can Atalay vekil adayı olarak gösterildi başvurusu YSK’YA TAKDİM EDİLDİ. YSK İRDELEDİ VE  vekil seçimine girmesi için bir sakınca bulmadı. Islak imza ile ONAY  verdi. Seçim oldu. ATALAY  halk tarafından vekil olarak  seçildi. YSK  bunu da onayladı ve  MAZBATASINI  verdi… Bugün günlerden   01/06/2023 Perşembe saat 00.9 Bu saate kadar tahliye edilmedi. Cuma günü Meclise gelip kaydını yaptırması ve rozet takması icap ediyor. Hala bekliyoruz…

ADALETİ  yerli yerine oturtmazsan YENİ DÖNEM diye ahkam kesmeyeceksin… Yoksa ERKİN  KORAY’ın şarkısını evirip çevirip dinlersin.

YSK’nın kararları sorgulanamaz. O halde YSK’nın kararına saygı duyacak ve ATALAY’I SERBEST BIRAKACAKSIN…

***********

SAYIŞTAYIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Mütevazi bir törenle kutlandı. Törene C.Başkanı Erdoğan da katıldı ve kısa bir konuşma yaptı. Buraya kadar güzel… Ekranda izlerken protokole gözüm takıldı. Ön sırada herkes LACİ giyinmişler. Bir kişi ay mehtabı gibi gözüme takıldı. BEYAZ  SARIK, BEYAZ  CÜBBE… Türkiye Cumhuriyeti Devletinin  DİYANET  başkanı…

Benim bildiğim kadarıyla  eskiden bir kıyafet kanunu vardı… Sarık ve cübbe  Allah’ın evinin kıyafeti olarak bilinir ve sadece CAMİLERDE GİYİLİRDİ. Şimdi sokaklarda dolaşıyorlar, girip çıkmadıkları yer kalmıyor. Diyanet’in başı aynı kıyafetle HUTBEYE çıkıp fetva veriyor ve aynı kıyafetle her yere gidiyor… Sivil kıyafetle dolaşırsa, “halk beni tanımayacak korkusu mu var acaba?”.

Merak bu ya, HAKİM VE SAVCILARA NEDEN CÜBBELERİYLE SOKAKLARA ÇIKMIYORLAR…? Tanık sizin.

**************

 MEHMET ŞİMŞEK…

Yeni  dönem kabinede Maliye Bakanı olarak çalışmasını tekraren talep ediliyor ama ŞİMŞEK kendini naza çekiyor… Esasen, ŞİMŞEK  beyefendi bulunmaz Hint kumaşı değil. Döneminde gazetecilerin, deprem  paralarını sorduğunda  itiraf etmişti “biz o paraları hastane ve  yollara harcadık” demişti… YENİ DÖNEM. Tek adam rejiminde,  ŞİMŞEK, YILDIRIM,  Cumulus  GELSE NE OLUR GELMESE NE OLUR? Parlamenter sistem değil ki yek başına onu sorumlu tutasın!

Bakanlık, parlamenter sistemin temel taşlarıdır. Sorumluluk taşırlar. AMA BUGÜNKÜ REJİMDE HİÇBİR BAKANI SORUMLU TUTAMAZSIN. Serbest piyasa ekonomisin yönetmek kolay değildir. Sen onu değil piyasa seni yönlendirir.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İthal oylar sonuçta büyük rol oynuyor”

BY: Ü.ÖZDAĞ

Bizden not:  Söylemde  yanlışlık var. Oluyor değil, oldu, olacaktı.

**************

ÇÜŞ

Şiddet İBB Meclisinde de yaşandı. Bir gazeteci  dayak yedi.

Ya bismillah yeni döneme dayakla başladık!

**************

BÜYÜTEÇ

Akçay  dönerli kavşaktan bi şey anlayan varsa beri gelsin. Helikopter pisti gibi. Böyle mi kalacak bilen yok ama böyle kalırsa sezonda düğümü kim çözer.

Devamlı ambulans bulundurmak kaçınılmaz olur…

*************

KULAĞINIZDA  KÜPE OLSUN

Para önden gider, YOLLARI AÇAR

SHAKESPEARE

*************

EDREMİT CHP

Adaam sende daha  çocuğun doğmasına 9 ay üç saat var, misali rehavet içindeler. Birde Genel merkezdeki yeni oluşumların merakı… Belediyelerden sorumlu kim olacaksa  o muhterem  değil, muhteremler görevlendirilmeli. Rakı balık Ayvalık hesabı  yerel bölgeleri gezeceklerse hiç gelmesinler, halk kendi başının çaresine bakar…

**************

YENİ DÖNEM

C.Başkanı Erdoğan yeni dönemin olmazsa olmazı için

*Yatırım

*İstihdam

*Üretim

*Büyüme  formatlarıyla yürüyeceğiz dedi… Affına binaen ben de bi şey ekleyeyim. ADALET. Ekonominin de yatırımında, üretiminde ana teması ADALETTİR. Yabancı sermayenin bile davetiyesi budur. Hukuk…

*************

ÖZGÜR ÖZEL

“YAPMAMIZ GEREKENLERİ BİLİYORUZ” dedi. KATILMIYORUM. Madem biliyordunuz neden tatbik etmediniz? Çok hatalı bir cümle…

************

AHMET  HAKAN

Çarşamba günkü yazısını yine tam sayfa bol fotolu yazmış. Tüm kabine üyelerinin fotolarını koymuş ve hepsini bulunmaz hint kumaşı gibi sunumda bulunmuş. Ya o başarı kelimesinin anlamını bilmiyor ya ben… Yürü be koçum kim tutar seni…

 

70 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar