Uður TARIMAN
29 Nisan 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.04.28  12:59:31

TARİHTEN ANILAR

1-  AKÇAY OLİVECİTY

2007 yılında AKÇAY’a renk katan İlçenin ilk AVM’si büyük bir heyecanla yapılmıştı. Sineması, ülke pazarında yer alan ünlü markaların mağazaları, cafeleri ile Akçay’a civar il ve ilçelerden bile ziyaretçi akınına uğramıştı hatta Cumhurbaşkanı ABDULLAH GÜL’ün gencecik oğlu bile ! tee MALAYSİA (MALEZYA’dan) ülkemizde ilk kez piyasaya  giren bardakta MISIR AVM’nin girişinde satış standı kurmuştu. CUP CORN ismi ile iyi para kazandı. Gel zaman git zaman dükkan kiraları dolar bazlı olduğu için çözülmeler başladı. AVM iki yıl sonra kapandı. Uzun zaman boş kaldı. Çürümeye bırakalım formatına girdi. Günlerden bir gün Dönemin AKP vekili AYDINLIOĞLU bir sevinç ile gazetemize daldı.

‘Müjde arkadaşlar size manşetlik haberle geldim. OLİVECİTY binasını bağlı belediye ile de anlaştık o binayı DONANIMLI SAĞLIK MERKEZİ  yapıyoruz… Yapıştırdık manşete. Beklemeye girdik, bir yıl geçti  haber FOS çıktı… Yine otobüs bekler gibi beklemeye girdik. Bina  yine boş kalmaya devam etti. Duvarları dökülmeye başladı, fareler cirit atmaya başladılar. Hasan ARSLAN döneminde de 3 yıl boş kaldı. Binanın ortağı kendi hissesi olan yarsını onarıp bir mobilya firmasına verdi. Geri kalan kısmını da yine ısrarlı yazılarımız desteği ile ARSLAN yönetimi zincir markete verdi. Kiraladı mı, sattı mı, kaça verdi kimse bilmiyor. Hala bilen yok. Yani bu güzel yatırımın acı hayat hikayesi…

*************

 ERTAŞ’TAN ŞEFFAFLIK BEKLİYORUZ

Şu günlerde belediye kasasında para olmadığı ve bazı giderlerin Başkan tarafından karşılandığı söylenmekte. CHP’li belediyeden devir alındığını biliyoruz. BORÇ LİSTESİNİ AÇIKLAMANIZ İÇİN ÖZEL’DEN İCAZET Mİ BEKLİYORSUNUZ? Halk kendi parasının hesabını soruyor. Genel merkezin parasını değil……!!

**************

TARİHTEN ANILAR

2- ASFALT PLENTİ hizmete girdi. KETAŞ AHMET tarafından  Edremit’e kazandırılan bu işletme, bugün  bile büyük bir ihtiyacı karşılamakta. Hasan ARSLAN  yönetiminin harabe gibi bıraktığı ilçe sokaklarının onarımı için büyük bir imkan. Kimse Ketaş Ahmet’in kulaklarını bile çınlatmıyor. Nankörlük yani…

**************

TARİHTEN ANILAR

3- DSP’LİLER DERTLEŞTİ. DSP Balıkesir Milletvekili  Dr.  GÜVEN  KARAHAN, Bir dizi sohbet toplantılarına devam ediyor. KARAHAN Edremit  ilçe başkanı AV.Mahmut Ceylan İLE BİRLİKTE yaptığı toplantıda ! RP Hükümet olduğu günden beri sadece kadrolaşma yaptı. Rahşan Ecevit’in bazı projelerini çaldı’ dedi.

***************

TARİHTEN ANILAR

4- ANAP meclis üyeleri adına konuşma yapan METİN IŞIKSAL  “DYP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN MAL BEYANLARI incelemeye  alınacak” dedi.

**************

TARİHTEN ANILAR

5- Akçay Dalyan arasında  Tatil köyüne kadar olan bölge çöp üretme merkezi haline geldi. Resmen  çöp soluyoruz.

*************

TARİHTEN ANILAR

6- Şairle baş başa. Rahmetli Son yılların en beğenilen şarkı sözlerinin yazarı idi. Fotoğraf onunla Altınkum’da işlettiği pansiyonun bahçesinde yaptığı söyleşi anı. Usta’nın “İMKANSIZ” isimli  şarkıyı 42 sanatçı seslendirdi,  VURGUN onu takip etti” demişti . Allah rahmet eylesin.

                                                                   ***

TARİHTEN ANILAR

7- BİR ÇÜK OLAMAMIŞKEN. Rahmetli BEKİR COŞKUN’un köşe yazısı. Usta şöyle kısaca yazmış. Diyorki ‘bana  VİP ( Very   İmpotant    Person)  Türkçesi ‘ çok ünlü kişi’… Benim köşemde küçük bir kutu içinde yazdığım  ÇÜŞ/üm var. Bu kelimeyi Akçay’da minik bir lokanta çalıştıran esnaf arkadaşım vitrinine ÇOK ÜŞÜMÜŞ MEŞRUBAT var diye yazmıştı. Bende ondan esinlenerek ÇÜŞ’ YARATTIM. ÇOK ÜŞÜMÜŞ   ŞAKALAR….

*************

YAKIN TARİHTEN ANILAR

  • Ülkücü Doçentin katli hala belirsiz
  • Tren  kazalarının suçlusu
  • Depremde binlerce can kaybettik hala kayıp cesetler var
  • Kavala ve Gezicilerin  bırakılması
  • 28 Şubat iddiası ile mapusta tutulan 75 ve üzeri paşaların akıbetleri
  • TAKSİM meydanının aklanması
  • AKP ve MHP’nin kankiliklerinin  geleceği
  • Sivil silahsızlanmanın akıbeti
  • Lüks ve şatafatın akıbeti.
  • Ellerinde sadece karton pankart olan insanlara ters kelepçe takılması
  • Gibi gibi

****************

10 BİN BİLMEM KAÇINCI YAZIMI YAZIYORUM.

Her bir cümlesi siz Edremit’lilere bilgi akışında bulunmak için. 10 bin falan felancı kez. Yola devam…

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘STEİNMİER İLK İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ’

By. Gazeteler

Bizden not: Birilerinin  kalp krizi geçirtmek için mi?

************

ÇÜŞ

Erdoğan ve Özel’in görüşmesi kaç dakika sürecek? Bilene benden bir kilo antrkot

**************

BÜYÜTEÇ

Akçay belediye binası bildiğiniz gibi. Çalsın sazlar oynasın kızlar hesabı

***************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Geçti Bor’un pazarı sür eşşeğini Malezya’ya

ATASÖZÜ

 

 

60 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar