Uður TARIMAN
5 Haziran 2024 Çarşamba
Tarih : 2024.06.04  18:25:52

YEREL BASINA DARBE….

Halkla yerel yönetimler arasında köprü görevini yapan yerel basına intikam alırcasına yeni bir handikap kuran AKP yönetimi, kaybettiği onlarca belediyelerin intikamını alıyor. Abone sistemiyle  dağıtım yapan yerel basın bu yeni uygulamayla dükkan kapatma zorunda kalacaklar. Öte yandan kendi saflarında olanlara çeşitli kaynaklarla destek vermek, kredi sağlamak gibi girdileri aktarmakla ülke genelinde ikinci bir ‘benden. Senden’ kavramını alenen ilan etti. Belediyelerin gazetelere abone olmaları, paralı haber ve kutlama yayınlatmaları engellendi… Halk ile yerel yönetim arasında arz ve talep  prosedürü bitirildi… Yıllarca didinip kurallara uyarak İMTİYAZ  sahibi olan, yerel basının halkla arasındaki bağ koparıldı… AKP’nin minik ortağı da bu uygulamaya ayak uydurması minik bir düşünce sahibi olduğunu ikrar etmiş oldu. Gazeteciler cemiyetleri sarı renkte olamayanlardan bu günlerde bir çıkış bekleme zorundayız!

Bazı belediye yönetimlerinin işlerine gelecek. Ama onlar da bilmeliler ki bu işin bir çıkar yolu elbet var. Demirel’in söylemi gibi yollar yürümekle aşınmaz.

NOT: BİZİM GAZETEMİZE ULAŞMAK ÇOK KOLAY. www.korfezdeolay.net. TIKLA ve  oku… Herkesin elinde cep telefonu var. Yani biz size bir telefon kadar yakınız...

***************

VAKIFLAR

Daha önce de bu konuyu yazmıştım. 68 kuşağı olarak, bizim dönemimizde ya 1 ya 2 vakıf vardı. VAKIF adı duyduğumuzda sanki devletin gizli bir örgütüymüş gibi ürkerdik… Bugün  İŞPORTA ya düşmüş ne amaçları belli, ne iş yaptıkları belli. Kurucuları arasında son 20 yılda iktidarın kanatları  arasında, oluk gibi para kaynağına sahip olmaktalar. Yani kaynak bunlara bir telefon kadar yakın…

****************

SAYIN ERTAŞ

Başlangıç icraatlarınız her gün alkış alıyor. Beklenen buydu. ANCAK  BELEDİYE ŞİRKETİ   ED-BEL konusunda hiçbir açıklama yapmamanız bir o kadar tepki görmekte. Ayrıca,  Genel merkezin talimatları doğrultusunda. DEVİR ALDIĞINIZ BORÇ MİKTARINI DA AÇIKLAMAMANIZ AYRI BİR TEPKİ. O devir aldığınız borç, Edremit halkının cebinden alınmış paralardır.

Bu son cümle tekraren yazılmış cümledir. Ulusal yayına düşmeden bu rakamları açıklamanız size çok değerli BONUS kazandıracaktır.

*************

MAKALE VE BELEDİYE YÖNETİMİ

Yen yönetim nasıl masaya oturur oturmaz icraatlara başlamışsa. Gazete makalelerinde ARTI YA DA EKSİ  bazı notlar düşülmeye başladı. Ancak ERTAŞ yönetimi ( dilimi ısırayım) ARSLAN yönetiminde olduğu gibi yanıtsız kalmakta.

İnşallah alışkanlık haline dönüşmez.

**************

ETO

Edremit Ticaret Odası. AKP’nin yerel basına indirdiği balyoz  konusunda nasıl bir görüşe sahip ? Nasıl bir destek formatı düşünecekler bilmek isteriz.

***************

PARALI HABER

Mesela. Özel hastaneler. Ulusal yayına  bırakın  haftada biri her gün reklam yayınlatmaktalar. Tatil günleri bu yayınlar tam sayfaya çıkmakta. Yerel basına kancayı takarken, ucundan da SAĞLIK sektörüne takılsaydı. Muayene için giden daha muayene olmadan doktor tarafından röntgene, MR ‘a sevk edilmekte. Bu iki işlem için 2500 TL’den aşağı hastaneden çıkamıyor. insanlar. Basın bıçağa boynunu uzatmış kurban gibi görülüyor

*************

EDREMİT NARKOTİK

Başarıya doymayan bir Emniyet birimi… Yine yaptı yapacağını ve bir YILDIZ daha çaktı… Elleri öpülesiceler.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘MOURİNHO’ya verilen para çok’

BY: Bazı spor yazarları

Bizden not: Birader 150/200 milyonluk takımın başına 5 milyon dolarlık adam UYAR MI? Bilginin de  değeri var.

***************

ÇÜŞ

Tasarruf… Kelimesinin  tam anlamını bilmeyenler, Tasarruftan elbette ballı kaymaklı konu açarlar. Bu iş mektep işi. Onları dönemindeki HENDESE işi yani.

************

BÜYÜTEÇ

Akçay kordon ancak- belki-bu yaz değil ama önümüzdeki yaz  Kordon gibi kordon olur.

***************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ne zaman ki bir kadını dişi olarak değil kişi olarak görürsek o zaman medeni ve uygar bir toplum oluruz.

LOİS ARAGON

 

114 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar