Uður TARIMAN
11 Haziran 2024 Salı
Tarih : 2024.06.11  18:58:19

YA OLDUĞUN GİBİ YA…!

Ya olduğun gibi görün, ya  göründüğün gibi ol. Mevlana’nın günümüzde bile geçerliliğini koruyan sözü… Mesela Edremit’te CHP’den ilçe başkanlığına aday olup, iki gün sonra geri adım atan NABİ GÜNDÜZ. Halen CHP’de kaydıkuydu var mı bilemem. Son  yerel seçimde AKP ADAYI Muhammed VURMAZ’I destekleyen söylemleri. Dün de sosyal medyada ALİ KOÇ için ‘boş adammış’ şeklinde yazdı. Yıldırım’ı desteklediğini ifade etti. GÜNDÜZ kimi desteklese kaybediyor. Acep nedendir?   Bu psikoloji ilminde öne çıkma sendromu olarak nitelendirilir… Ya olduğun gibi  görün ya göründüğün gibi ol. Bilmem anlatabildim mi?

***************

AZİZ YILDIRIM

Açtı ağzını umdu gözünü ACUN’u aldı ele. Ağzına gelenleri döktü. Acun’a yaptığı yüklenmeler. Kendisini  ispat etmeye mecbur bırakan söylemler. Acun’un kirli işler yaptığı. Uluslararası insan kaçakçılığı falan.

Eyi güzel bu kadar ince detaylara sahipsen. Bugüne kadar neden sustun? Adama sormaz mı hukuk biliyordun neden adalete başvurmadın şeklinde…   İŞ, FB. Başkanlık seçimi öncesi ACUN’a yüklenme sadece bu seçim için miydi?  İşin hukuksal yönü de doğmuş oldu. ADALET Yıldırım’ın bu suçlamalarını takibe alacak mı? Bu konu  elbette önemli. İşler karışık kuruşuk yani…

 **************

YÖNETMELİK

Yaşam yerlerinde kamu düzeni kolluk umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini genel güvenlik  ve asayiş yönünden denetler. Tespit edilen mevzuta aykırı hususlar, yetkili idarelere gereği yapılmak üzere bildirilir. Madde 37 böyle diyor. Amenna, ALTINKUM Akçay  gibi sezonda turizme hizmet babında bu maddelerin gereği yapılıyor mu?  Gezelim görelim. 

İSPİRTOLU İÇKİLER  İNHİSAR KANUNU

Bu kanunun başlığını okuyunca lise ve hatta üniversitelerde okuyan gençlere tercüme edilmesi gerekmiyor mu? Bu kanunun 6.ıncı maddesi var mesela.  Alkollü içkiler sunum izni olan yerlerde  açık olarak tüketilebilir. Tesis dışında  tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamaz. Aksi durumda 5.716.839 Tl ceza kesilir… Buna da amenna. İSPİRTOLU ‘İÇKİLER KUTULARA GİRDİ. ELİNDE KUTU BİRA hatta bu kutulara ilave votka koyup her alanda hem içip dolaşanlar yok mu?  Akçay da sahildeki restaurantlara. Mekan dışına çıkma yasağı getirildi. Zaten bu sektör batağın içinde. Personel masrafı, elektrik, su, Menü ürünleri üst üste konduğunda hepsi şu anda bataktalar. Bayram nedeniyle İnşallah sağ duyu galip gelir sistem Bayram ertesine sarkıtılır.

NOT; Pazar günü ulusal yayında, MEETİNGHOTELS ZİNCİRİ CEO su Fatih ATASOY ‘İFLAS OTELLERİ DE VURDU’ şeklinde açıklama yaptı.

**************

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ

Bu birliğin başkanlığı için seçim yapıldı ve AKP’den  CHP’li BAŞKAN YAVAŞ seçildi. AKP’li fark yedi. AKP’li yenik olan ‘Ben Mansur beyin YERİNDE OLSAM ADAY OLMAZDIM’’dedi. Bu kelam HATAY belediye başkanının. Yahu aynaya bakıp ta konuşsaydın doğruyu bulabilirdin… GÜLDÜM… Ağlanacak haline güldüm yani.

***************

ERTAŞ KONUŞMAMA HAKKINI KULLANIYOR

Ama ARSLAN da  bu hakkını 5 yıl kullandı ama sonuç hüsran. Kim başkan olursa olsun. Halka hesap ya da en azından bilgi paylaşımında bulunmak zorunda… 

*************

DEMİR 5 LİKLER PİYASADA

68 KUŞAĞINDA OLAN DOSTLAR. 70’li yıllarda demir 2.5 tl ler vardı .2 ADET 2.5 tl ile aracınıza benzin alabiliyordunuz değil mi? Hadi şimdi piyasaya sürülen  demir 5 lik le ne alabiliyorsunuz? Efendi duymadım.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘Caminin içinde palyaçolu gösteri yapıldı’

By. gazeteler

Bizden not; Buna izin verenler soytarıdan daha beterler.

***************

ÇÜŞ

4 BARON DAHA YAKALANMIŞ. Yahu bu kadar BARON bolluğu olan bir başka ülke var mı? Ben gerçek BARONLARI OLAN ÜLKE YERİNDE OLSAM. TÜRKİYE’YE DAVA AÇARIM.

*************

 

BÜYÜTEÇ

Edremit  ve mahallelerinde kaldırım işgali var mı yok mu? Duymadım !!

*************

EMLAKÇILAR

Hangi vergi sistemine bağlıdırlar bilemiyorum. Kiradan bir aylık cukka. SATIŞTAN % 4 CUKKA. Eyi güzel vergi kimden? Türkiye’de emlakçı enflasyonu var mı?

************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Menfaat seni yüceltmez düşürür

ANONİM

***********

POLİTİKACI DEDİĞİN

Pişkinlik kralı. Politikacıdan olur. Gözünün içine baka baka mavra yapar. Ne kadar sallarsan salla. Politikacıya değmez. Değse de değmemiş gibi yapar. Bir kadın Mahmutpaşa’dan aldığı tişörtü çocuğuna giydirmiş. Emimönü’nde yürürlerken yağmur başlamış. Islanan tişört çekmiş, küçülmüş. Kadın çocuğu ile geri dönüp işportacıya geri gelmiş.

-Tanıdın mı?

İşportacı

-Maşallah ne de çabuk büyümüş delikanlı olmuş.

Kıssadan hisse

*

ECRİ MİSİL

Bu konudaki cezaları bildiğim kadarı ile MAL MÜDÜRLÜĞ topluyordu. Şimdi de  toplayıcı  aynı kurum mu?                             

 

68 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar