Uður TARIMAN
13 Haziran 2024 Perşembe
Tarih : 2024.06.12  21:49:52

EMLAKÇI

Bu başlık altında yazdığım yazıya çok sevdiğim, örnek bir ODA başkanı olan ERDOĞAN kardeşim DETAYLI BİR YANIT GÖNDERDİ. Yazımdaki cukka kelimesi hem onu ve hem de bağlı EMLAKÇI dostlarımı ki en az 30/40 civarında bu sektörden ekmek yiyen dostlarım var. Yazımı daha açık net yazmam gerekiyordu. 10 gündür mide rahatsızlığımdan dolayı dikkatim bile dağılmıştı. Yazmam gerekeni daha net yazmam gerekiyordu. Kısa ve öz olarak amacım merdiven altı  emlakçılardı. Daha üç beş ay öncesine kadar bakkal, parfümeri, elektrik malzemeleri hatta kasap vitrinlerinde SATILIK EV, KİRALIK DAİRE  ilanları   vardı, bugün tamamen yok oldu mu bilemem. Yani yazımın amacı bu tür MERDİVEN ALTI  sözde emlakçılık yapanlar. Yanlış anlaşmaya sebep olduğum için özür dilerim. Ülkemde merdiven altı neredeyse her sektörde üretim devam etmekte.

Emlakçılar ODASI Başkanı Erdoğan kardeşimin gönderdiği yazıyı da paylaşmak isterim.

“5 Haziran 2018 yılında emlakçılık mesleği ile ilgili olarak Taşınmaz ticareti Yönetmeliği çıkmıştır. Burada emlakçıların hangi vergi sistemine, hangi Bakanlığa bağlı olduğu açık yazmaktadır. Türkiye’de tek maliye tek bakanlığın GİB’e bağlıyız. Ülkemizde üniversite bitirmiş olupta iş bulamayan gençlerin bir meslek kolu haline gelmiştir. Mesleğimizin saygınlığı artmaktadır. Mesleğimize karş ı kullanmış  olduğunuz CUKKA  kelimesi beni çok üzmüştür. Hizmet bedeli karşılığı fatura kesilir KDV si alınır. SENİN KÜÇÜMSEDİĞİN EMLAKÇI VEGİ Dairesine vergisini öder. CUKKA YAPMAK BU KADAR KOLAYSA ÇIK SEN DE CUKKALA..   

Erdoğan kardeşim yazının girişi ile son kısmı arasındaki nüansı tutmadım. Ben amacımı yukarıda yazdım… Ne yazmak istediğimi herhalde anlatabilmişimdir... Ben nasıl özür dilediysem senden de aynı tavrı bekleme hakkımı saklı tutmaktayım. ABD’de özel sektörde ön planda olduğunu bildiğim EMLAK DANIŞMANLIĞI sektörünün ne olduğunu bilenlerdenim… CUKKALAYANLARLA MÜCADELENİZDE BAŞARILAR DİLERİM.

*************

SN.ERDOĞAN SİNAN ATEŞ’İN EŞİYLE KONUŞACAKMIŞ

 Yapa yalnız bırakılan bu kadıncağız iki yavrusu ile tek başına kaldı bu yetmiyormuş gibi tehditler alıyor. Bu nedenle kendisine iki koruma verildi.

Sn. Erdoğan’dan önce DEVLET beyin sahip çıkması gerekiyordu. O hala suskun. Erdoğan’ın bu yap yalnız bırakılan kadınla görüşmesi konusunda bakalım DEVLET BEY NASIL TAVIR TAKINACAK ?

*************

SAĞIM SOLUM SOBE

AP de Kazan kaynıyor.  SAĞCILAR galip gelmişler. Bazı ünlü liderlerin istifaları bekleniyormuş. Hep bizim tencere mi kaynayacak…

************

AKŞENER

Bu siyasetçiyi köşemde fazla konu etmek istemiyorum ama. Mecbur ediyor. Yeni ANAYASA İÇİNDE OLMASI FALAN KONUŞULUYOR. Benim haklarımın kağıda döküleceği ANAYASAM  da AKŞENER’in işi ne? İDEOLOJİSİ olmayan sözde bir siyasetçi.. AKP’ye geçer. Dışarıdan bazı imkanlar sağlar. ALAN RAZI VEREN RAZI MİSALİ AMA BENİM ANAYASAM da adının anılması kabulüm değildir… Millet yemek derdinde Meral hanım kürk…

**************

İMAR

Dün bir dostumla sohbet ederken kulak misafiri olduğu olayı anlattı. Hem güldüm, hem ne olacak bu ülkemin haline  diye çukura düştüm. Olay şu. Yazayım;

İKİ  muhterem bir arsa konusunda becelleşiyorlarmış. Arsasını satan dürüst davranıyor

-Bak kardeşim ben satacağım ama buraya 3 kat imar veriliyor. Sonra karşıma geçip maraza yapma… Alıcı adamın gözü pek

-Yahu sen bana benim verdiğim paraya vereceksen katı, Matı, bana bırak o konu benim konum diyor. İşte ülkemde İMAR denilen önemli bir konu böyle TEZEK  KOKUYOR. Hani bir şarkı vardı. MERAK ETME SEN.

***************

DÖNEK   SİYASET

Çarkı felek mi desem. Fırdöndü mü, Dönme dolap mı ? Kan meselesi. Fırıldak diye unvan verilenleri biliyoruz. Sık yazıyorum…..Kusura kalmayın. SİYASETÇİNİN anayasası olması gerekir yani bu anayasa çizgisinde yürümesi… İDEOLOJİ yani… AKP’nin ideolojisi nedir ? MHP’de tee eskilerde vardı bu kaynak. AMA son 20 YILDA ne oldu da İDEOLOJİ NÜVESİNDEN KOPTULAR. Minik minik partiler var, hangisinin ideolojisi var söyler misiniz…?

****************

ŞERH KOYMUŞ

Yeni anayasa yazılımını BAHÇELİ okumuş ve  57 maddeye ŞERH koymuş. AKP ile MHP el ele vermişler yeni anayasa konusunda fikir teatisinde bulunuyormuşlar. Ben böyle anladım. Ama daha bir hafta önce Sn. ERDOĞAN ‘BİZ 84 MİLYONUN HÜKÜMETİYİZ’ demişti. 84 milyonun hiç birisinin yeni anayasa taslağından bile haberi yoksa, siz nasıl 84 milyonun hükümeti oluyorsunuz?

**************

84 MİLYONUN HÜKÜMETİ

Eyi güzel siz kendinizi  84 milyonun hükümeti olarak görebilirsiniz. Peki size bir soru …Türkiye’de kaç milyon insan kirada yaşamakta? Efendim duymadım…

****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘ Bu yaz ülkemize yıldız yağacak’

BY; Ulusal yayın

Bizden not; ROCK sanatçıları akacakmış ülkeme.

Dolarlar da dışarıya yıldız AKMASI gibi akacak. Ayranı yok !!

***************

ÇÜŞ

Memduh Paşa yalısını güvenlikçi ve arkadaşları soymuşlar.

 

 

                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

120 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar