Uður TARIMAN
8 Mart 2024 Cuma
Tarih : 2024.03.07  17:56:42

VOTE

Seçime 20 gün falan kaldı. Seçim dediysem yani öyle devlet yönetimi değil, ona çanak tutan bir seçim MAHALLE seçimi diyorum ben, kusura kalmazsanız. Şu günlerde sokakta herkes birbirine soruyor. Sütten dili falan yandığı için kime oy vereceksin. Biraz snop olanlar “valla kardeş ben VOTE mi kime vereceğimi bilmiyorum ama avanta nereden daha  güçlü ise ona veriyorum her daim.”

Suratına sıktığı  parfümün adını telaffuz edemez  ama bu VOTEY’yi nereden kaptı bilemem gari.

Sonuçta ne kadar sallarsan salla  VOTEN  düşecek kutuya…

***********

EDREMİT AKP

İlçe başkanı UMUTLU bu görevden  istifa etti ve Meclis üyesi seçildi. Meclis üyesi TUNA, MECLİSE GİREMEDİ AMA ilçe başkanı oldu. Oldu da sokakta bazı söylentiler var. Bu değiş tokuş esnasında bazı kurallar çiğnendi şeklinde. Ben bilmem yapanlar bilir ama sokak her zaman güçlü tüyolara sahiptir. Sonucu tayin edecek kurum neresiyse tüyoyu aldı mı bileme ama. Hem bu kurumun tutumunu, hem sonucu merak etmemek elde değil. YAPAY ZEKAYA MI SORSAK ACEP?

GAZETE OKUMAYANLAR!!

Özellikle siyasiler. Madem gazeteye para vermek istemiyorsunuz madem “ben İNTERNETTEN OKUYORUM” DİYORSUNUZ. O halde hakkınızda yazdığım yazılara neden yanıt ya da bilgi akışında bulunmuyorsunuz? Ya okumuyor, Okumuş gibi yapıyorsunuz, ya da nüvenizde siyasetin çirkin yüzü olan yalana sığınıyorsunuz

Tekraren yazayım bari de: Makalemi okumanız için “www.korfezde olay.net” BU BİRİNCİ ADRES.

Bir de Körfezde HABER  sitesine girin bir zahmet… Hadi bakalım okuyup okumadığınızı anlayalım… Azz bir zaman sonra YOUTUBE sayfamda da birlikte olacağız bu konuda beğeninizi bekliyorum.

************

CHP MECLİS ÜYE LİSTESİ

Aldık kabul ettik ama, bu listenin yanında üyelerin meslekleri yazmıyordu. Sonra vesikalık fotoları ile bir liste yayınlandı sosyal medyalarında. Ama çok eskiden  tanıdığım EMLAKÇI olan şahıs, Arslan döneminde meclis üyesi olmuştu, İNŞAAT MÜTEAHHİTLİĞİ  yapmaya başlamıştı. Bu dönem yayınlanan meclis üyesi  listesinde adının yanında İŞLETMECİ yazıyor. Ondan kelli tüm meclis üyelerinin mesleklerini içeren YENİ BİR LİSTE RİCA EDİYORUM…  OKU BAKİİMM!

***************

KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Edremit’te bu önemli konuyu çok sayıda vatandaş soruyor “Mehmet ERTAŞ bu konuda ne düşünüyor, bu konuya niye değinilmiyor” diye. Kontenjandan meclis üyesi olan NEVİN SAYMAN şehir plancısı, MEHMET Ertaş ile birlikte her propaganda   gezilerine iştirak ediyor. Bu konu hakkında neden ERTAŞ’a, “Başkan bu konuya sık sık değinin” demiyor. Kentsel dönüşüm konusunda, Edremit’liler nereye başvuracaklarını bilmiyorlar, kimse yönlendirmiyor. Çok önemli bir konu. Bu konuda her gün ben aranıyorum, yaz, yaz, yaz abi diyorlar. Hadi yazayım da okuyan, ya da okuyup da  EVET diyen yok… Edremit bari bu konuda üvey evlatlıktan çıkarılsın daha doğrusu kurtarılsın…

************

GICIKLIK OLSUN

Meral hanım, tarzından kendisi de şikayetçi ki, son birkaç gündür tarz değiştirdi. Halkın arasında daha yumuşak, bol kahkahalı bir tarza büründü. Son kahkahalı söylemi şöyleydi.

“ETİMESGUT’U İSTİYORUM, Gıcıklık olsun”  haahayy, GICIK. Sokak ağzı ve kahkaha. Mecliste gurup kurmasını sağlayan 15 vekil veren CHP’ye kazık attı demek ki  GICIKLIK olsun diye. 6 LI MASADAN KALKTI, İKİ GÜN SONRA GERİ DÖNDÜ GICIKLIK OLSUN DİYE. İMAMOĞLU’na canım benim bir tanem diye sarıldı sonra, “ belediye ye ara sıra  uğruyor” diye gönderme yaptı GICIKLIK OLSUN diye. Partisinde bol miktarda istifalar oldu, oluyor onlarda MERAL HANIMA gıcıklık  olsun diye…. SAP DÖNER hesabı…

                                                                      **

NE YİYOR NE İÇİYORUZ?

Ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilsek böyle bir araştırma yapılır mıydı? Bilmediğimize göre yapılmış ve uyarılmışız. Prof, MONKUL  ve Doçent ÖZHAN  İKİLİSİ ÜRKÜTÜCÜ bir tehlike için uyarmış. İKİLİ şöyle bir liste yayınladı;

  • PET ŞİŞELERDE SU VE MEŞRUBAT
  • SALLAMA ÇAY POŞETLERİ
  • PLASTİK  PAKETLİ GIDALAR
  • PLASTİK ÇATAL, ÇATAL, KAŞIKLAR
  • KAĞIT BARDAKLAR
  • PLASTİK POŞETLER

Bunların dışında yani gıda sektörü dışında da bazı uyarılar var.

*YÜZ YIKAMA JELLERİ

*KOZMETİK ÜRÜNLER

*KILIK KIYAFETLERİMZDEKİ  AKRİLİT VE POLYESTER  ÜRÜNLER

Günlük hayatımızın bir parçası olan özellikle gıda sektöründe bizi sımsıcak kucaklayan tehlikelere karşı korumakla görevli DEVLET YÖNETİMİ BU KONUDA HİÇ BİR TEDBİR almadığı gibi hatırlarına bile gelmiyor. Bu konuda sorumlu önemli iki bakanlık var.

1-SAĞLIK BAKANLIĞI

2_TARIM BAKANLIĞI

Ve  tabiî ki TBMM…  Benim canlarım, benim   ŞUGARLARIM dedikleri halk sadece seçim günleri hatırlarına gelir. Seçim sonrası SALDIM ÇAYIRA hesabına döner. Yapı bu  yapacak bi şey yok yani…

*************

FUHUŞ VE BELEDİYE BAŞKANI

Elazığ’da bir AKP belediye başkanı sahip olduğu otelde fuhuş yaptırdığı için tutuklandı. Fuhuşa teşvik, aracılık (kibarcası) yer temin etmek suçlarıyla tutuklanmış. Tekrar aday olamamış. Merak bu ya bu zat evli ise. Çoluk çocuğu varsa, çocukları annelerine sormayacaklar mı ? “ANA BE BABAM NİYE TUTUKLANDI” diye. Ana nasıl bir bilgi ya da yanıt verecek?

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İSTANBUL’U emin ellere teslim etmek için bir fırsatınız var”

BY; KURUM

Bizden  not;  EMİN  eller derken?

                                                                   **

ÇÜŞ

KALIN  BASTON. Çengel bulmacada çok sık sorulan soru. Yanıtı; ASA Kime  gerekli bu son günlerde ?

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Burhaniye, bugünkü haliyle 2 EDREMİT eder. BORÇ YOK, YATIRIM VAR. MÜLK SATIŞI YOK, ALIMI VAR. Nüfus yarısı kadar  ama boyundan büyük işler yapılan bir ilçe.

………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bir  aş attım pencereye DIHH dedi

Türkü sözü

 

261 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar