Uður TARIMAN
26 Mart 2024 Salı
Tarih : 2024.03.25  16:46:43

SANKİ  GENEL  SEÇİM!

Bu yazımı yazarken günlerden Pazar. Önümüzdeki Pazar sandıklar azar… İyi güzel de, bu yerel seçim. Bakanların alayı İstanbul’da mesai yapıyorlar. Yetmiyor AKP genel Başkanı sıfatını kullanarak Cumhurbaşkanı da meydanlarda. Her iki ünvanın sahibi olduğu için,  rahatlık içinde  devletin yapmakta olduğu icraatları sanki  mevcut AKP’li belediyeler yapmış gibi sunuyor…  AKP’nin reklamlarında jetler uçuyor, hızlı trenler koşturuyor, köprüler, Tüneller vızır vızır. Uçak gemisi !! şıpır şıpır yüzüyor. NE ALAKA…Yaparsa AKP yapar ama bunların yapımında 84 milyonluk ülkenin, Partili partisiz herkesin karınca, kararınca payı var… Belediye icraatlarıyla yakından uzaktan ilgisi yok değil mi ya?  .

Hani bir  dini yemin babında bir söz vardır ‘inan olsun’ deriz. Bu kelamları dinleyenler inan olsun ki ezbere inanıyorlar… Dünya sağlık örgütüne bağlı bir kurum geçen hafta  IQ’ sü düşen ülkeler arasında Türkiye de vardı…!!  

*************

KADİR HAS

Rahmetli yaşadığı süreç içinde neredeyse devletin yapması  gerekenler yaptı göçtü. Yaptıkları arasında, devletin yapamadıkları da var. Mesela eğitime yaptıkları. Mesala sağlık hizmetleri v.s.

Huzur içinde rahmetli oldu. Ne mutlu ona.

************

AJDA PEKKAN

Notaları yıllar sonra öğrenebilen Şarkıcı. Şişli Midilli  Apartmanın 4.ncü katında röportaj yaptığım gün ilk filmini çekmeye hazırlanıyordu. ‘Film setlerini bırak mikrofonu bırakma diye yazmıştım’ sinema EKSPRES gazetesinde-  24 mart 2024 günü Ulusal gazetede.  Açılışı yapılacak 7 yıldızlı otelde sahne alacakmış. Bu  sahne için 22.5 milyon alacağı açıklandı… Bu resmen açıklanan rakam. Gerçek rakam bu olsa diyelim devlete  kaç para vergi ödeyecek? Amerika peşin alıyor. Yani…

****************

YAPAY ZEKA

Hani diyorum ki önümüzdeki Pazar günü. YAPAY ZEKA  RENT E ZEKA misali kiralama yapanı var mı acaba?  Birkaç böyle firma varsa rekabet yapıp fiyat indirimi, falan. Hani yani diyorum ki. Bir günlüğüne kiralayıp, sandığa onunla mı gitsek? Çok kritik kararlara imza attığını duydum da !!

**************

HÜRRİYET GAZETESİ’NE GÖRE

Alanya Turizminden Moskova çıkarması. Eyi güzel de gözümüz dolar da. Eyvallah. RUSYA’DAN GELECEK OLAN TURİSTLERİN TAMAMI Yüksek gelirli kesimden mi?  Bizim yüksek gelirli olanlarımız nasıl Kanarya adalarına, Maldivlere gidiyorlarsa, ALANYA’nın yolunu bilmiyorlarsa onlarda  da durum aynı. Ruslar gelirken ceplerine koydukları dolarlar emekli maaşları ve aldıkları asgari ücretten arttırdıkları paralar. Bizim emekli ve asgari ücretlilerimiz  Alanya’ya gidebilmek için gidiş dönüş otobüs parasını düşünüyor…

************

22 YILIN FAİZ REKORU

Bu başlıktaki  cümle  çok sinir bozucu… Allah etmeye şekeri, kolesterolü tavan yaptırabilir… ALLAH KORUSUN… Faiz  öcünün önde geleni biliyonuz  değil mi?

*************

İNSANSIZ TAKSİ

Var sayalım Edremit’e bir zengin ağa getirdi. Akçay’dan, Edremit’e geliyor geldi. Ş.Hamdibey caddesine girer girmez aracın beyni  kafayı kırar. Geri dönmek için ŞEHİR PLANCISINI ARAYACAK ama Plancı da kafayı kırıp, Rehberlik görevini yapamaz. Çare… İşte o çareyi bulacak olanın Heykeli Cumhuriyet meydanına dikilir…

*************

AKP’NİN ETEKLERİ TUTUŞUNCA

Neyi kurcalayacağını şaşırır bir tarza bürünüyor. CHP  genel merkezinin İstanbul il binasının alımındaki paracıklara doladı parmağına. Yıpratma taktiği. Tee üç beş yıl öncesini parmaklama yani. GÖKÇEK’in Ankara halkının paracıklarını çöpe atması. Ankara’yı parsel parsel sattığına dair, AKP’nin ağır topu. Arınç  bu ihbarı yapmış olmasına rağmen, GÖKÇEK paşalar gibi geyire geyire hayatını yaşıyor. Üstüne üstlük oğlunu da VEKİL yaptı… Demokrasi, hak, hukuk sizlere ömür. Yaparsa AKP YAPAR KİMSE HESAP SORAMAZ… Böyle bir devlet yönetiminin  dünya üzerindeki tanımı nedir?

*************

TV VE YARIŞMA…

Adını yazmak neme lazım. Haftada da iki gün yayınlanıyor. Büyük ikramiye kazanmasa bile, bonus olarak  çeşitli ÜRÜN MUTLAKA VERİLİYOR. Çeşitli elektronik ev aletleri ön planda. 50 BİN Tl asgari. 250 bini aşan azamisi. Yani haftada  300 bin liralık hediye veriyor. Verdiği  söyleniyor…

PROGRAMI sunan bildik bir sanatçı. Yardımcısı   yabana atılacak  gibi değil… İMDİİ… Bu yayının  maliyeti..!!!

Kafalar çok karışık bir tv yayıncılığı…

*************

MEHMET ERTAŞ

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı basına LÜKS bir otelde iftar yemeyi verdi. Allah kabul etsin. Ben niyetli olmadığım için katılmadım…

Ertaş. BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖTEKİ EL GÖRMEYECEK düsturu ile  yaygın bir şekilde yardım yaptığını bilenlerdenim… Henüz kendisine en yakın çalışma arkadaşlarını açıklamadı… Dilerim eskimiş yüzler yoktur… İmarın başına getireceği isim çok önemli. Bu masada oturacak olanın Harita bilgisi kadar, taştan topraktan uzak  olmasında fayda var. Taş toprak diyorum ama. Elbette İMAR  taştan topraktan hamuru yoğrulmuş olmalı ama taş toprakla halvete girenlere uzak olmalı !!

Fen  işlerinin başına geçecek olanın her an cebinde METRE taşıması  kaçınılmaz bir  tarz ve bir karışlık hizmeti bile şeffaf ihale  ile yapması, malum bu konu Edremit ilçesini ya  düze çıkarır ya batırır… Neyse KADRO dedim ya, bu kıstaslar her parti için geçerlidir.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘Kızılay Gazze için SMS ile yardım istedi’

By: gazeteler

Bizden not:  Hangi  yüzle?

**************

ÇÜŞ

OYUNU BANA VER. İBA’nına para yatıracağım. Yahu DARPHANE MİSİN be birader? Merzifon’da vatandaşlara telefonla AKP İL Başkanlığı para ile satın alma bürosu gibi. ALLAH’tan korkun be. Varsa! Buna kanıp parayla oyunu satan HAYSİYETİNİ satıyor. ÇÜŞ yani.

*************

BÜYÜTEÇ

Edremit’te henüz bitmeyen HÜKÜMET KONAĞININ OTO PARKI olacak mı?  diye soruyor vatandaşlar. Bilen varsa…

************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ceketi giyip gitmek.

Deyim

 

100 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar