BALIKESİR’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Tarih : 2016.09.20  09:31:54
19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gaziler ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken kendisine ziyarette bulunan Gazilere iadeyi ziyaretlerde bulundu. Gaziler, Başkan Uğur’a verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ettiler.

19 Eylül Gaziler Günü Balıkesir’de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan kutlama etkinliklerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katıldı. Anıtta düzenlenen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Hulusi Karakuz tarafından anıta çelenkler sunuldu. Törenler Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz'un günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile sona erdi.

Törenlere ayrıca; Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kaymakamlar, askeri ve mülki erkân ile gaziler ve yakınları katıldı.

 

GAZİLER’DEN BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR

Balıkesir Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubeleri yönetim kurulu üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz, Başkan Uğur’a Gazilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Uğur ise Gazilerin öneminin ülke ve toplum için büyük olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaret ardından Başkan Uğur ve gaziler hatıra fotoğrafı çektirdi.

PROTOKOLDEN GAZİLERE ZİYARET

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, askeri ve mülki erkanda gazilere ziyaretlerde bulundular. Protokol üyeleri ilk olarak Balıkesir Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ettiler. Balıkesir protokolü daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret ettikten sonra Gaziler için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Otel Basri’de verilen yemeğe katıldılar.

Yemek ardından dualar okunurken Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bir konuşma yaparak Gazilerin Türk toplumu için önemine vurgu yaptı. Devlet olarak Gazilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Sizlerin tüm etkinliklerinde ben yeralmak isterim. Ben Gazilerimizin bulunduğu özel programlara da katılmak isterim. Allah size uzun ve sağlıklı bir ömür verir” diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Yazıcı ve Başkan Uğur, Gaziler ile sohbet ettiler.

557 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri