EDREMİT BELEDİYESİ’NİN HUKUK ZAFERİ
Tarih : 2016.10.13  09:01:14
Büyükşehir yapılanması ile Edremitlilere ait yerlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesine karşı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda Altınoluk ve Kadıköy garajları ikinci kez Edremit Belediyesi’ne geri verildi. Başkan Kamil Saka; “Edremit’in malı, Edremitlilerindir” dedi.

6360 sayılı yasa ile Balıkesir’in Büyükşehir olması ile birlikte kapatılan belediyelerin mülkiyetlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesine karşı Edremit Belediyesi’nin başlattığı hukuk mücadelesi sonuçlarını vermeye başladı.

Büyükşehir yapılanması ile Balıkesir Valiliği Devir Teslim Tasfiye ve Paylaşma Komisyonu’nun kararı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Altınoluk ve Kadıköy garajları Edremit Belediyesi’nin Balıkesir İdare Mahkemesine açtığı dava sonucunda Edremit Belediyesi’ne ile geri verilmişti. Ancak mahkeme kararından sonra Balıkesir Valiliği Devir Teslim Tasfiye ve Paylaşma Komisyonu’nun 10.08.2015 gün ve 281 sayılı kararıyla Altınoluk Mahallesi 2622 parselde bulunan taşınmaz, halk arasında belediye garajı olarak bilinen Altınoluk garajının 1/3 hissesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne, 1/3 hissesi BASKİ Genel Müdürlüğü’ne, 1/3 hissesini ise Edremit Belediyesi’ne, 12.08.2015 gün ve 280 sayılı kararı ile Kadıköy garajının ise 1/2 hissesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 1/2 hissesi ise Edremit Belediyesi’ne verilmişti.

Edremit Belediyesi’nin mahkeme kararının yerine getirilmediği ve mahkeme kararı yok sayılarak yapılan devir işleminin iptali için Balıkesir İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonuçlandı. Açıklanan Mahkeme kararı Edremit Belediyesi’ni haklı bularak Balıkesir Valiliği Devir Teslim Tasfiye ve Paylaşma Komisyonu’nun dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Bu sonuçla mahkeme kararı ile ikinci kez Altınoluk ve Kadıköy garajlarının tamamı Edremit Belediyesi’ne geri verilmiş oldu.

Konu ilgili olarak değerlendirmede bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremitlilere ait olan bir metrekare yere bile sahip çıkmaya kararlı olduklarını belirterek “Edremit Belediyesi’nin tüm malları Edremitlilerindir. Bizler vatandaşlarımızın verdiği yetki ile halkın yararına olacak şekilde bunları yönetiyoruz. Büyükşehir yasasının yanlışlıklarını en başından buyana anlatmaya çalışıyoruz. Daha önceden verilmiş mahkeme kararına rağmen Edremitlilerin elinden alınmaya çalışılan bu yerleri bir kez daha yine mahkeme kararı ile Edremitlilere kazandırmış olduk. Edremitlilerin haklarını her platformda her şekilde aramaya devam edeceğiz” dedi.

626 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri