‘Efsane Başkan’ görevi bırakıyor!
Tarih : 2016.10.14  10:40:26
Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin 28 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Başkan Çetin, hem ailesine zaman ayırmak hem de görevi zirvede bırakmak için böyle bir karar aldığını ifade etti.

Tariş Zeytin Birliği’nde 28 yıldır Ege Bölgesi’ne yayılmış 32 kooperatife bağlı 28 bin zeytin üreticisinin sesi, gözü kulağı olan Çetin, yaptığı açıklamada 2017’nin Şubat ayında gerçekleştirilecek Tariş Mali Genel Kurulu’nda başkan adayı olmayacağını açıkladı.

MALİ GENEL KURUL’DA AYRILIYOR
Geçen sene gerçekleştirilen Tariş’in Olağan Genel Kurul  konuşmasında ilerleyen süreçte koltuğu bırakmak istediğinin sinyallerini veren Çetin, 4 yıllık görev yetkisi almıştı.  Görev süresinin ilk yılında bırakma kararı alan Çetin, “Tariş Başkanlığı görevimi Şubat ayında gerçekleşecek mali genel kurulda bırakma kararı aldım. Bu geçtiğimiz genel kurulda da söylemiştim. O günden bugüne başarılı bir şekilde geldik. Bu mali genel kurulda 1 yıllık hesabı verip fiilen başkanlık görevimden ayrılacağım” şeklinde konuştu.
AİLEMLE ZAMAN GEÇİRMEK İSTİYORUM

Bundan sonraki süreçte ailesine zaman ayırmak istediğini ifade eden Cahit Çetin,” Artık yaşlandım. 76 yaşıma girdim.  Artık ailemle zaman geçirmek istiyorum.  Ama ne olursa olsun  ben buradan kopamam.  Her zaman gelir fikirlerimi paylaşırım.  Burada hala benim sözüme değer verecek, beni dinleyecek ortaklarımız var” ifadelerini kullandı.

EKİP GÖREVE DEVAM EDECEK
Başkanlığı bırakmasının ardından Tariş yönetiminde neler yaşanacağına ilişkin açıklama yapan Çetin,” Şu anda 4 ay daha buradayım. Biz görevi 4 yıllığına aldık. 1 yılı geride kaldı. Bundan sonraki 3 yıllık dönemde seçim yok. Arkadaşlarımız görevine devam edecek.  Zeytinyağı birliğinde benim ekibim hepsi, çok değerli insanlar. Olgun ve başarılı bir ekiple çalıştım. Onlar 3 sene daha görevlerinin başındalar. Ben de onlarla birlikte gelip gideceğim” dedi.

GÖREVİ ZİRVEDE BIRAKMAK LAZIM
Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: Bu görevi zirvede bırakmak lazım.  Tariş’in en parlak dönemlerini yaşadım. Kimseyle bir sorunum olmadı. Artık yapılacak bir şey de kalmadı. Bütün yapılanmaları tamamladık.  Kooperatifin ortaklarına çalışmaktan şükran duyuyorum. Onların sayesinde ayakta kaldık. Onlar bizim kardeşlerimiz...

608 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri