10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
Tarih : 2017.01.11  09:34:17
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edremit Akçay’daki Hasbihal Kahvaltı evinde düzenlenen kahvaltıya ilgi büyüktü. Gazetecilerin sorunlarının görüşüldüğü kahvaltı etkinliğinde, dayanışma örneği sergilendi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltılı bir buluşma toplantısı düzenlendi. Yaklaşık 25 gazetecinin katıldığı toplantıya Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de katıldı. Körfez bölgesinde görev yapan gazetecilerin katıldığı etkinlikte çalışan gazeteciler sorunlarını ve dileklerini Başkana ileterek, çözüm önerilerinde bulundular.

Yapılan kahvaltıda ilk konuşmayı yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı K.Ceren Yıldırım “Bu anlamlı günde siz değerli meslektaşlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum 10 Ocak aslında bir mücadele günüdür. 1961 yılında çalışan gazetecilerin sosyal haklarına iyileştirme getiren 212 sayılı yasanın kaldırılması için gazete 9 patronunun gazete çıkarmama kararı sonrasında çalışan gazetecilerin bir araya gelerek gazete çıkarmak için verdikleri mücadeledir. Gece gündüz, yağmur çamur demeden kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına çalışan tüm değerli gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir "Biz 56 yıl önce "Simidimiz ve Hürriyetimiz" diye mücadele başlatan o basın emekçisi ustalarımızı, üstatlarımızı bu gün saygı ile yad ediyoruz. Bu gün sadece sarı basın kartı alan arkadaşlarımızın yararlanabildiği yıpranma hakkını 56 yıl önce herşeylerini bir kenara bırakarak şanlı bir direniş sergileyen o gazetecilere borçluyuz. 56 yıl önce meslektaşlarımızın oluşturduğu o birlikteliğin en azından yüzde 20'sini, yüzde 30'unu yapmak zorunluluğumuz var. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama mesleki çıkarlar doğrultusunda herkes birbirine omuz vermek zorunda. Kimse bu meslekte ayrıcalıklı da değil. Bu mesleği yapıyorsak birbirimize omuz vermek zorundayız" dedi.

Kusursuz organizasyona ev sahipliği yapan Hasbihal Kahvaltı evi sahibi Mustafa Önder de  gazetecilerin günü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

1029 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri