Unutmadık, Unutturmayacağız
Tarih : 2017.01.22  11:16:49
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Altıeylül Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen ''Vatan Sevgisi İmandandır'' Sinevizyon ve Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

15 Temmuz gecesini anlatan “Vatan sevgisi imandandır” Sinevizyon ve Fotoğraf Sergisi ilçenin pazar yerlerinde, okullarda ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde gösterimi devam ediyor. Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Sinevizyon ve Fotoğraf Sergisine öğrencilerin ilgisi yoğundu. Öğrenciler sinevizyonu pür dikkat izlerken 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraf karelerini de inceledi.

‘‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’’

Sergiyi öğrencilerle beraber gezen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız. O gece vatan hainleri ülkemizin demokrasisine kast ettiler. Milletin oyları ile seçmiş olduğu Parlamento’yu bombaladılar, Özel Harekât Dairesi’ni, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü, resmi kurumları ve Külliye’yi bombaladılar. Bu Millet hür iradesi ile Sayın Cumhurbaşkanı’mızın işareti ile meydanlara çıktı tankların önüne yattı, silahların önünde göğsünü siper etti. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir dedi. Asla geçit vermedi ve bu girişimi engelledi. Bunu yapabilecek yeryüzünde başka bir millet yok. Biz de Balıkesir’de hep beraber bütün vatandaşlarımızla devlet millet işbirliği içeresinde, odalardan sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlardan öğrencisine kadar herkes demokrasi meydanlarındaydı. Orada darbe lanetlendi ve bu milletin vicdanına pranga vurulamayacağı, ezanımızın susturulamayacağı, Bayrağımızın indirilemeyeceği, vatanımızın bölünemeyeceği ve bu millete diz çöktürülemeyeceği hep beraber bütün dünyaya gösterdik” dedi. Kafaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti. “Biz 15 Temmuz ile ilgili olarak bu sergiyi bütün okullarımızda açıyoruz. Çarşı ve Pazar yerlerinde vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde de açıyoruz. 15 Temmuz unutulmasın diye Gaziosmanpaşa mahallemizde şehrin çıkışında 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir anıtı yaptık. İkinci dönemde kırsal mahallelerimizdeki 2 bin 5 yüz öğrencimizi sinema günleri münasebeti ile otobüslerle getirerek ilk önce 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtını birlikte ziyaret edeceğiz” dedi.

Başkan Kafaoğlu daha sonra öğrenciler ile birlikte 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimini izledi.

244 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri