Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'An meselesi'
Tarih : 2017.02.13  10:00:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab'ta hakim noktanın ele geçirildiğini belirterek, DAEŞ'in kenti terk etme sürecine girdiğini söyleyerek 'Artık DEAŞ güçleri tamamı ile El Bab’ı terk etme sürecine girdi. Artık bundan sonrası an meselesidir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan ziyaret programı öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fırat Kalkanı operasyonunda gelinen son noktayı değerlendiren Erdoğan, “Şu anda aslında El Bab gerek bizim tarafımızdan, gerek Özgür Suriye Ordu (ÖSO) tarafından dört bir yandan kuşatılmış vaziyette. Güçlerimiz ÖSO ile birlikte merkeze inmiş vaziyette.

En önemli nokta olan hastane kısmı zaten birkaç gün önce tamamen alınmıştı. Orası hakim bir noktaydı. Bu hakim noktayı ele geçirdikten sonra süreç daha hızla lehte gelişmeye başladı. Şu anda merkeze girilmiş vaziyette. Artık DEAŞ güçleri tamamı ile El Bab’ı terk etme sürecine girdi. Artık bundan sonrası an meselesidir. Planlanan uygulama şu anda yürütülmektedir. Biz de arkadaşlarımızdan bu bilgileri gerek arazide, gerek karargahtan alıyoruz. Planlanan istikamette gelişmeler devam ediyor” diye konuştu.

730 kez okundu
Diðer Siyaset Haberleri