SABAHATTİN ALİ, EDREMİT’TE ANILACAK..
Tarih : 2017.02.23  11:42:17
Edebiyatımızın önemli isimlerinden şair, gazeteci ve yazar Sabahattin Ali 110. Doğum yıl dönümünde Edremit Belediyesi tarafından düzenlenecek “Sabahattin Ali 110 yaşında” konulu sempozyum ile anılacak.

Çocukluğunun bir dönemini Edremit’te geçiren, bu ilçeyi kitaplarına, şiirlerine, yazılarına konu eden Sabahattin Ali’nin 110. doğum yıldönümünde Edremit’te düzenlenecek sempozyum  ile anılacak. Eserleriyle ölümsüzleşen ve 2 Nisan 1948 tarihinde öldürülerek, cumhuriyet tarihinin ilk katledilen aydını olan Sabahattin Ali için Edremit Belediyesi tarafından 25-26 Şubat tarihinde “Sabahattin Ali 110 yaşında” konulu sempozyum düzenlenecek. İki gün sürecek olan sempozyum 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da Belediye Başkanı Kamil Saka’nın açılış konuşması ile başlayacak. Ardından Ali Fatinoğlu’nun moderatörlünü yapacağı sempozyumda CHP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, Dramaturg-Şair-Yazar Eren Aysan, CHP İzmir Milletvekili-Gazeteci Atilla Sertel ünlü şairi anlatacak. Saat 18.00’de ise Aysun-Ali Kocatepe konseri gerçekleştirilecek. Sempozyumun ikinci gününde ise CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazeteci Yazar Ender Saraç ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun  konuşmacı olarak yer alacağı panel yapılacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit’in tarihinde büyük rolü olan ve çocukluğunu ilçede geçirmiş olan Sabahattin Ali’nin bıraktığı eserleriyle topluma ve gelecek nesillere daima ışık olacağını belirterek “Günümüze kadar gelen birçok büyük eserine rağmen özellikle gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız, Sabahattin Ali’yi tanımıyor. Biz de Edremit Belediyesi olarak, tarihin bir döneminde burada yer almış ve kitaplarına Edremit’i konu etmiş Sabahattin Ali’ye bu vesileyle borcumuzu ödemek istiyoruz. Gelecek kuşakların tanıması adına yaptığımız bu etkinliğimizle ona olan sevgimizi bir kez daha yeniliyor ve saygıyla anıyoruz.” dedi. Başkan Saka, Ali’nin Edremit’te yaşadığı evin belediye bünyesine kazandırıldığını ve Sabahattin Ali’nin manevi anısına yakışır şekilde düzenlenerek ilçenin kültür mirasına kazandırılacağını ifade etti. 

335 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri