Ayvalık’ta 'Demokrasi Nöbeti'
Tarih : 2017.07.18  09:37:01
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, '15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri sabah namazına kadar tutulan 'Demokrasi nöbeti' ile devam etti.

Ayvalık’ta akşam saatlerinde gerçekleşen Demokrasi Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydan’nda başlayan nöbet sabaha kadar sürdü.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde büyük bir coşkunun hâkim olduğu gözlendi.

Saat 00.13’te tüm Türkiye’de okunan Sela’nın ardından minik bir çocuğun gönüllü olarak Yasin-i Şerif okuduğu gecede 'Demokrasi nöbeti' tutan protokol üyeleri ve meydanı dolduran kalabalık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin bahçesinde yaptığı konuşmasını canlı kurulan dev ekrandan izledi.

Erdoğan'ın konuşması ardından sabah namazına kadar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu. Camii çıkışında ise vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

 

Hakan Kayaalp, “Türk Milleti’nin başaramayacağı hiçbir şey yok”

Tuttukları Demokrasi Nöbeti ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, yıldönümü ile andıkları 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, gazi kalanlara da acil şifalar diledi.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesinde, koskoca bir ülkenin bütünleşerek; tanka, topa, tüfeğe, kurşuna, silaha geçit vermediğini kaydeden Başkan Kayaalp, “O gece Türk Milleti, darbe girişimi yapmak isteyen hainleri bertaraf ederek, adeta silahsız bir darbe yaptı. Bu millet bir olduğunda, beraber olduğunda, neler yapabileceğinin en güzel örneğini iç ve dış mihraklara, bu düşmanlara, bu hainlere en güzel şekilde gösterdi. Tabiki bizlerde o gece hepimiz meydanlardaydık. Hepimiz bu savaşı verdik. Öncelikle bu hain darbe girişimine karşı direnen bu yüce Türk Milleti’ne ne kadar minnet etsek, ne kadar da şükran duysak azdır. Türk Milleti’nin hakikaten başaramayacağı hiçbir şey yok. Yeterki beraber olsun, bir olsun, bu algılara ve hainlere kanmasın” dedi.

Türk Milleti üzerinde yıllarca birçok hain hesapların yapıldığını savunan Hakan Kayaalp, “Bu ülkeye huzur vermemek adına, bu ülkenin ilerlemesini engellemek adına bu hainler her şeyi yaptılar. İşte son bir yılda yaşadıklarımız ortada. En sonun da geçen yıl 15 Temmuz’da ülkemizin ele geçirilmesine yönelik iç ve dış mihraklar bir plan uygulamış ve senaryosu belli, uygulanma şekli belli bir hainliği, kalkışmayı ortaya koymaya çalıştılar. Ama sonucu gördünüz. Bugün burada halkımız toplanmış durumda. O günkü gibi, tıpkı o günkü ruhla nöbet tutuyoruz hep beraber. Ben buraya gelen tüm güzel yüreklere, bu memleket sevdalılarına çok teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

Kaymakam Nazlı, “Nöbetin ve uyanık kalmanın ne demek olduğunu artık çok iyi biliyoruz”

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; Türk Milleti’nin tarihinde bir çok kez ihanete uğramış olduğuna işaret ederek, “Ancak o ihanetlerin hepsini bir diriliş destanıyla sonlandırmasını bilmiştir. 15 Temmuz 2016 ihaneti sonucunda da bir diriliş destanı yazarak bu kabiliyete olduğunu tüm dünyaya bir kez daha sergilemiştir. Biz o hain ve alçak ihanetin destanla sonuçlandığı gecenin yıldönümündeyiz. Gördüğünüz gibi nöbet tutan vatandaşlarımızla birlikte hepimiz bu tür hainliklere karşı nasıl davranılacağının da bilincindeyiz. Nöbetin ve uyanık kalmanın ne demek olduğunu artık çok iyi biliyoruz. Ancak aradan geçen bir yıl bize şunu da öğretti ki; hiçbir zaman için gaflete ve uyumaya fırsatımız olmamalı. Buna hiçbir zaman fırsat vermemeliyiz. Uyanık olmak zorundayız. Bu coğrafya bize bunu öğretti. Bu coğrafyada biz mümkün olduğunca hep birlikte ve omuz omuza kenetlenerek uyanık kalmayı sürdürmek zorundayız. Zaman zaman maalesef bu tür acı tecrübeleri de yaşıyoruz. Ama Türk Milleti’nin fıtratında olan kudret ve kabiliyet her zaman galip gelmesini de biliyor.” diye konuştu.

546 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri