Ayvalık’ta; Bakan Eroğlu ile ünlü sanatçı Haluk Levent birlikte ağaç dikecek
Tarih : 2017.12.15  09:27:52
Ayvalık ilçesinde; Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü tabiat parkı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan Şeytan Sofrası eteklerinde çıkan orman yangınında zarar gören 20 dönümlük alana Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu öncülüğünde ağaç dikimi çalışmaları başlıyor.

Ünlü rock sanatçısı Haluk Levent’in de bir soysal paylaşım sitesinde oluşturduğu ve binlerce takipçisinin bulunduğu ‘Ahbap’ grubundan da 500 gönüllüyle yanan orman alanında dikilecek ağaç dikimine destek vereceği öğrenildi.

Vali Esin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgüüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçede faaliyet gösteren çevreci sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzerce vatandaşın da hazır bulunacağı öğrenilen ağaç dikimi sırasında; sözlerini Bakan Eroğlu’nun yazdığı, bestesini de ünlü sanatçı Haluk Levent’in yaptığı doğa ve orman sevgisi üzerine hazırlanan bir şarkının da seslendirileceği bildirildi.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ayvalık’taki orman yangınında yitirilen 20 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için oldukça titiz çalışmalar yaptığını kaydeden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay, “Ayvalık’ımızda yaşanılan bu orman yangını sadece tabiat parkımız sınırları içindeki canlıları değil, hepimizin yüreğini yakmıştı. Sağolsun Orman ve Su İşleri Bakanımız yangının hemen akabinde oldukça geniş bir yelpazede hassas çalışmaların yürütülmesini sağlayarak, bölgenin yeniden yemyeşil hale getirilmesinin de öncüsü oldu. Bu konuda başta Balıkesir Valiliğimiz olmak üzere, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, Ayvalık Kaymakamlığımız ve Ayvalık Belediyesi de ellerinden gelen tüm destekleri vererek bu sürecin bu aşamaya gelmesini sağlamışlardır” diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarının ardından bölgenin sıkı bir koruma altına da alınacağının altını çizen Başkan Kıtay,  “Bu konuda gerek hükümetimizin gerekse de bakanlığımızın tutumu ortadır. İnşallah yanan ormanlık alanda kül olan ağaçların yerlerine daha fazla fidan dikerek, Ayvalık’ımızın en güzel doğasına sahip olan Hakkıbey Yarımadasındak bu bölgeyi yeniden kuşların neşe ile cıvıldadıkları, doğanın en güzel seslerinin gönülleri okşadığı o eski haline halkımızın ve sanatçılarımızın da destekleriyle dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Bakan Veysel Eroğlu’nun Ayvalık’taki programı kapsamında; Altınova Mahallesi’nin sahil mevkiinde bulunan İskele Jandarma Karakol’unun yeni binasının açılışı ve Bakan Eroğlu’nun görevine kısa bir süre önce başlayan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı yönetimine yönelik bir nezaket gerçekleştireceği bildirildi.

Bakan Eroğlu’nun AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’na yönelik gerçekleştireceğiz ziyaret sırasında halka seslenmesinin de beklendiği gelen bilgiler arasında…

179 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri