Saka; “ Bu kadarına da pes diyorum”
Tarih : 2019.03.22  09:22:51
Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; Cennetayağı Mahallesi Bahçıvanların Kahvesinde yaptığı konuşmada, Edremit’te CHP-HDP ittifakında PKK kuralları işlemeye başladığına dikkat çekerek, ulusal, yerel gazete ve televizyonlarında Edremit’i rezil ettiklerini dile getirdi.

CHP Adayı Selman Hasan Arslan’ın ve ekibinin her geçen gün kırdığı potlarla Edremit’i medyada ulusal gündeme taşıdığını söyleyen Başkan Saka; “Bu kadarına da pes diyorum. Edremit’i her gün ulusal basında görür olduk. Bütün kanallar CHP Edremit Adayı Selman Hasan Arslan ve ekibinin yaptıklarından söz eder oldu. İddiaya göre dağa kaçırılan, dövülen ve tehdit edilen adamlar. Sözde Kürdistan çıkışları, Cami hocasıyla dalga geçilmeler, Caminin insanlara mezar olduğu haberleri. Edremit ve Edremit Halkı bunları hak edecek ne yaptı? Bunların cevabını Edremitliler 31 Martta sandıkta soracaktır” diye konuştu.

CHP  Adayı Hasan Arslan’ın 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi Tümdeniz Çelebi’nin, yine CHP Belediye Meclis adayı Serkan Göker’in dağa kaldırılarak dövüldüğünün bir çok gazetede haber yapıldığını hatta ulusal bir kanalda da yaklaşık 30 dakikalık bir programa konu olduklarını dile getiren Bağımsız Aday Kamil Saka;” CHP 1. Sıra Adayı Tümdeniz Çelebi’nin arkasında sözde PKK flamalarının olduğu mitingde, zafer işareti yaparken ki fotoğrafına tepkisinin ağır olduğu iddiaları ile bütün televizyon kanalları, ulusal ve yerel haberler ile çalkalanıyor. Edremit bu haberlere layık bir yer olmamalı. CHP’nin Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan ve ekibi daha seçilmeden bunları yapmaya başladı. Aman ha bir seçilirlerse siz düşünün Edremit’in halini“ dedi.

Edremit CHP’nin HDP ile ittifakının her geçen gün Hasan Arslan ve ekibinin yaptığı yanlışlıklarla gündeme geldiğinin altını çizen Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Bu kadarına da pes diyorum. Edremit halkı çok akıllıdır. Herkes gerek sosyal medyada, ulusal ve yerel gazetelerde her gün Hasan Arslan ve ekibinin ne olduğunu daha yakından görüyor. Biz bile büyük bir şaşkınlık ile izliyoruz. TGRT’de Medya Kritik Programını yapan Fuat Uğur ve Cem Küçük CHP Belediye Meclis Adayı Serkan Göker’in başına gelenleri tam anlamıyla izah etmiş durumdadır. CHP Edremit’te öyle bir aday seçmiş ki takdire şayan bir adaydır. Her gün bir pot kırıyorlar ve Edremit Halkı kırdıkları bu potu her yerden takip ediyor ve bizler gibi hayretle izliyor” dedi.

Saka’ya Sanayi esnafı ile Akçay Esnafından görkemli karşılama

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka, dün gerçekleştirdiği seçim programda Edremit Küçük Sanayi Esnafı ile Akçay Esnafına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Vatandaşlar ile el sıkıştı. Daha sonra Edremit Faruk Serpil Parkı’nda bulunan Tepe Cafe’de halk ile bir araya geldi. Gece ise Yaylaönü Mahallesine giderek kahvede bir konuşma yaptı. Hamidiye Mahallesi Alya Kafe’de mahalleliler seslenen Başkan Saka büyük ilgi gördü. Hamidiye Mahallesine Edremit Belediyesi tarafından yeni yapılan yürüyüş ve bisiklet yolunda görkemli bir karşılama yapan Edremit Sevdalıları, meşale ve Türk Bayrakları ile Başkan Saka’yı gururlandırdı.

Diğer adayları eleştiren Başkan Saka; Dertlerinin CHP ile olmadığını altını çize çize söyleyerek; ” Bizim derdimiz Cumhuriyet Halk Partisi ile değildir. Cumhuriyet Halk Partisinin kimin partisi olduğu belli değil. İçinde değişik terör örgütlerini şak şaklayan bir yığın insan bugün Cumhuriyet Halk Partisi içerisindedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu sorgulamak mecburiyetindesiniz. Benim Cumhuriyet Halk Partisindeki en önemli ilkem Cumhuriyet Halk Partisinin Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğu içindi. Şu anda bakıyoruz ki bu anlayıştan çok uzaklaşmış durumdadırlar.” Diye konuştu.

Saka CHP’lilere sert çıkarak, “Bizim derdimiz Cumhuriyet Halk Partili olduğunu ileri sürüp HDP'ye oy toplayanlarla, Hem terör örgütü ile olacaksın, hem Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini temsilcisi olacaksın. Yok böyle bir şey. Tercih yapacaksın.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“Ben ve arkadaşlarım bu doğrultuda yola çıktık. Çıktığımız bu yolda düne kadar hepimiz birlikte beraberce Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altındaydık. Bu gün ben Cumhuriyet Halk Partisinin yanında değilim. Partiden ayrıldım. Ayrılma nedenim bazı arkadaşlar tarafından 'Ya bu koltuk sevdasına kapıldı. Partiden ayrıldı. Koltuk hırsı ile partiyi sattı' diye nitelendirilmeye başlandı. Ben niteleyenlere sadece şunu söylemek isterim. Mustafa Kemal çizgisinden uzaklaşmış Genel Merkez’in oynadığı oyuna son vermek üzere buradayız. Edremit’i rant peşinde koşan bir gruba teslim etmeye çalışıyorlar. Beş yıldır durduğumuz gibi yine biz dimdik ayakta duracağız. Birlikte beraberce yola çıktık. İnanıyorum ki, gün geçtikçe artarak, çoğalarak Edremit tarihinin en fazla oyunu alacağız” dedi.

Saka’nın Ortaoba Çıkartması

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka ,Ortaoba vatandaşların sevgisi karşısında , “ Bu sevgi karşılıksız değildir. Tüm Ortaobalı Hemşehrilerim, havanın bu kadar soğuk olmasına rağmen beni görmek ve dinlemek için meydanda toplanmışlar. Ben hepinizi çok seviyorum. Bu zamana kadar köyünüze ne isterseniz yaptık. Birileri karşıdan bakarken biz hep hizmet getirdik” diye konuştu. Ortaobalı gençlerin tezahüratları karşısında ara ara Başkan Saka’nın konuşması kesildi. Türk Bayrakları ve meşaleler ile karşılanan Başkan Saka, Ortaobalıların her zaman onun arkasında olduğu vurgusu yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Zafer ,dilenenlerin değil direnenlerin olacaktır. “ diye bu yola çıktıklarının altını çizerek;”Biz, manda ve himayeyi kabul edenlerin torunları değil, direnişi kabul edenlerin torunlarıyız. Evet, bizim bir tek ortak paydamız var. Misakı milli sınırlarının bölünmez bütünlüğü içinde kalmak. Bu sınırları kabul eden herkesle işbirliğine gireriz. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” Edremit halkının, Ankara’da oturan üç beş siyasi baronunun tercihine zorlandığını her defasında vurgulaya Bağımsız Aday Kamil Saka;  Bu siyasi baronlar ne hikmetse belirlediği birkaç grubun arasında tercihe zorlandı. Oysa ki Edremit’te ilk defa CHP iktidar olmuştu. Biz göreve geldiğimiz günden beri CHP’nin oylarını arttırarak bu yolda yürüdük. “ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘biz başarılı belediye başkanlarımızı devam ettireceğiz’ sözüne güvenerek tekrar CHP aday olduğunu dile getiren Saka; “Bu söz neticesinde ben tekrar aday olmuştum. Ancak sebebini halen öğrenemediğim bir sorum var. Neden aday yapılmadım. Nedenini sorduk, söyleme lütfunda bile bulunmadılar. Başarılı olamadığımız konular var tabi ki, çalmak ve çırpmakta başarılı olamadık. Satmakta başarılı olamadık. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittik. Sanırım o yüzden aday gösterilmedim” diye konuştu. “32 yıllık başkan olarak böyle bir maceraya girilir mi?” diyen herkese seslenen Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Mevzubahis olan vatansa gerisi teferruattır.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.  “Edremit’in her sokağını, her taşını her köyünü ,adım adım biliyoruz. Sorunlarını biliyoruz, çözümlerini biliyoruz. Turizm merkezi yapmak adına aldığımız mesafeyi biliyoruz. Edremit’e hizmet için, namuslu bir belediye için bu göreve yeniden talib olduğumu haykırıyorum. Bu zamana kadar yedi dönem belediye başkanlığı yaptım. Onanmış ve onanmamış hiçbir cezam yok! Diğer başka aday arkadaşlarım, onanmış veya onanmamış cezaları yoksa,  buyrun beraber Edremit Cumhuriyet Meydanında bunları asalım ve sergileyelim. Benim sicilim temiz. Diğerlerinin de temizse hodri meydan. Dürüst Belediyecilik anlayışımızdan vazgeçmeden , dürüst bir belediyecilik vaad ederek, Edremit’i daha güzel bir kent haline getirmek için başladığımız çalışmaları bitirmek için tekrar yetki istiyoruz. Bizim bir tek sevdamız var, o sevda Mustafa Kemal Atatürk’tür. O sevda Edremit’tir.”diye konuştu.

2074 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri