Sevgi Evleri çocukları için anlamlı 23 Nisan bayramı kutlaması
Tarih : 2019.04.25  09:46:06
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sevgi Evleri’nde barınıp, eğitim gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevi, Balıkesir Çocuk Evleri, Erkek Yetiştirme Yurdu, Bandırma Çocuk Evleri, SÖİM, ÇEDAM, Bandırma, Gönen Sosyal Hizmetler Merkezi bünyesindeki yaklaşık 150 çocuk ve kimsesiz yaşlıların da katıldığı etkinlik oldukça coşkulu görüntüleri de beraberinde getirdi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, eşi Nihal Görgülüarslan’ın öncülüğünde, Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Aydın Birdar ve ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte; Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, Balıkesir Ağır Ceza Hakimi, Anayasa Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen de hazır bulundu.

Etkinlikte, konuk çocuklar içi mangal partisi, pastalı kutlamanın yanı sıra çuval yarışı, yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması büyük bir heyecanla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklerde; Balıkesir Çocukevleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü himayesinde bulunan çocukların halk oyunları gösterimi, Ayten Burhan Erdayı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesindeki çocuklardan Eren Şahin’in seslendirdiği şiir, Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri Sitesi’nden Nazar Avcı’dan gitar dinletisi ile süren etkinlik; Balıkesirli savcı ve hakimlerle çeşitli kamu kurumlarında çalışan bir halk oyunları ekibi tarafından Trabzon Horonu gösterimi ile sona erdi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Özlem Sıla Deniz, organizasyonun büyük bir emekle hazırlandığını gözlemlediğini vurgulayarak, “Gerçekten de ciddi bir emek verilmiş. Ben emeği geçen herkese arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Sabahtan beri buradayım ve çok eğlendim. Yarışmalar ve yayınlanan müzikler son derece eğlenceliydi. Bizim için çok güzel bir gündü. Ben hayatımda hiçbir zaman böylesine güzel bir gün yaşamamıştım. Çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

AYDIN BİRDAR, “BÖYLESİ ANLAMLI BİR ETKİLİĞİ DÜZENLEMEK HER KURUMA NASİP OLMAZ. BİZE NASİP OLDU”

Düzenlenen organizasyonla ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdar da, 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk’ün demokratik parlamenter sistemi kurduğu ve bu önemli günü çocuklarımıza armağan etmesinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki tüm kuruluşları Ayvalık Sosyal Hizmetler Merkezinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Birdar, “Çeşitli oyunlar, şiirler, piknik yaparak, konuğumuz olan çocuklarımız ve yaşlılarımızla güzel bir gün geçirdik. Şu anda Balıkesir huzurevi, çocuk evleri, kadın sığınma evi ve benzeri kuruluşlar buradalar.  Düzenlediğimiz bu organizasyonda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki çocuklarımız ve yaşlılarımıza en iyi şekilde bu güzel mutlu günü, bayramı en iyi şekilde değerlendirebilmek için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Böylesi anlamlı bir etkiliği düzenlemek her kuruma nasip olmaz. Bize nasip oldu. Personelim ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM GÖRGÜLÜARSLAN MEMNUN

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ise,  “Biz, 23 Nisan’ları bayram havasında, bayram tadında kutlamak istiyoruz. Çocuklarımızın kendilerini bulabildikleri, kendilerince eğlenebildikleri bir atmosfer oluşturabilme arzusundayız. Bugünde burada sabahtan resmi törenlerimizi gerçekleştirdiğimiz stadyumdaki programımızdan sonra burada da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürümüz Ahmet Çakar’ın çocuklarımızla ilgili böyle bir tasarrufu olmuştu. Bizde memnuniyetle ev sahibi olabileceğimizi kendilerine söylemiştik. Sevgi evlerindeki evlatlarımızı getirdiler. Burada onlarla beraber, bayram havasında, coşkuyla geçen bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bende çocuklarla iç içe olduğumuz bu ortamda son derece büyük bir keyif aldığımı söyleyebilirim” diye konuştu.

739 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri