Deniz manzaralı Gönül Yolu Köprüsü’nde son viraj
Tarih : 2020.01.16  09:21:30
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Edremit Körfezi ile Ayvalık iç denizi arasındaki sirkülasyonu sağlayarak, deniz dibi canlılarının yeniden hayat bulmasının yanı sıra Ayvalık merkez ile Lale ve Cunda Adalarını birbirine bağlamak amacıyla inşa edilen Gönül Yolu Köprüsü’nde yıkılan duvarların yerine demir parmaklıklar yerini almaya başladı.

 “Cunda Köprüsü” olarak da isimlendirilen köprünün yapımına 04 Haziran 2016 tarihinde dönemin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un öncülüğünde düzenlenen temel atma töreniyle başlanılmış ve araç trafiğine de 15 Nisan 2017 tarihinde açılmıştı.

Ancak; halka sorularak yapılan anket neticesinde “Taş Eksen” modeli ile hayat bulan köprüyü kullanan sürücülerin yanı sıra ilçeyi ziyaret eden turistler ve vatandaşlar, köprüden geçerken denizi ve Ayvalık’ın doyumsuz manzarasını görememekten şikâyet etmeye başladı.

Gerek sosyal paylaşım sitelerinde, gerekse de güncel hayatta sıkça konuşulan Gönül Yolu Köprüsü’nün bu sorununa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz son noktayı koydu.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in Başkan Yılmaz’a konuyu anlatıp, bu sorunun çözümlenmesine yönelik gerçekleştirdiği temasların ardından harekete geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, köprünün yan duvarlarının yıkılarak, yerine demir parmaklıklar inşa edilmeye başlanıldı.

Kısa bir süre önce ihale edilen projeyi Ayvalıklı bir yüklenici bir firma kazandı.

Hemen çalışmalara başlayan firma köprünün duvarlarını kesmeye başladı.

Yıkılan duvarların yerine konulacak şeffaf malzemeler sayesinde köprüden geçen herkese doyumsuz bir manzara sunacağı ve köprünün neresinden bakılırsa bakılsın, denizin görülebilmesinin planlandığı öğrenildi. 

DUVARLARIN YIKIMI SÜRÜYOR

Köprünün duvarlarının yıkım işlemi ise yüklenici firma ve taşeron şirket bünyesindeki 12 işçi ile sürüyor.

Beton kesicisi ile özenle kesilen duvarlar, daha sonra bir vinç yardımıyla sökülürken, bir yandan da köprüden araçlarıyla geçen sürücülere Ayvalık’ın eşsiz manzarasının görülebilmesini sağlayacak demir parmaklıklar monte ediliyor.

Öte yandan süren çalışmalarla  ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan yüklenici firmanın yetkilisi Erol Yenigün, köprünün duvarlarının yıkımı ve akabinde parmaklıkların montajının en fazla bir ay içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi. SUAT 

344 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri