EDREMİT YARDIM SEVENLER DERNEĞİ 59 YAŞIN
Tarih : 2020.02.14  09:39:21
1961 Yılında Edremit'te hayırsever Yılmaz Akpınar'ın annesi Leman Akpınar (Leman Anne) başkanlığında kurulan Derneğin 59. Kuruluş yıldönümü, mevcut dernek başkanı, yönetim kurulu, dernek üyeleri ve misafirlerin katılımı ile kutlandı.

Dernek Başkanı Eczacı Nihal Molvalıoğlu yaptığı konuşmada ; "Türkiye Yardımsevenler Derneği bugün Türkiye çapında 133 şubesi ile hizmet vermektedir. 1928 yılında kurulmuştur. Derneğin ilk adı Yoksul Kadın Derneği idi. Fakat Atatürk dedi ki; ‘Kadının yoksulu olmaz, kadın bi zatihi bir varlıktır’ dedi ve derneğin ismi Türkiye Yardımsevenler Derneği olarak değiştirildi. Bu dernek 1928 yılından beri yani 92 senedir Türkiye’de hizmetlerini sürdürmektedir. Edremit Yardımsevenler Derneği  1961 yılında ilk Başkan Leman Akpınar tarafından kurulmuştur ve bugüne kadar hizmetlerini yaklaşık olarak 59 senedir devam ettirmektedir.  Gönüllülük, sorumluluktur. Sorumluluk sürekliliktir. Biz buradaki bütün gönüllü arkadaşlarımla aynı zamanda sorumluyuz ve çalışmalarımızda da gönül birliğiyle süreklilik göstermeye çalışıyoruz. Amacımız topluma hizmet etmek ve bizlerden daha az şanslı olan insanlara bir şeyler yapabilmek. Son senelerde tamamıyla eğitime destek projelerimiz var. Çünkü genel merkez bizleri böyle yönlendirdi. Çok eskiden erzaklarımız vardı, fakat devlet o erzakları dağıttığı için biz tamamen eğitime destek vermeye başladık. Bugün 50 Yükseköğrenim öğrencisine burs vermekteyiz. 2019 yılında Kızılkeçili Sağlık Ocağına elektrokardiyografi cihazı hediye ettik. Kadıköy Refii Terzioğlu ortaokuluna bir Atatürk köşesi yaptık. Remzi Molvalıoğlu Ortaokuluna eğitim destek parası verdik. Bunun yanında bize gelip eğitim desteği isteyen kişilere de özel yardımlarımız oluyor.

Bu arada en büyük projemiz Makedonya'nın  Üsküp şehrinde büyük bir Atatürk Heykeli yaptık. Bugün o heykel Üsküp Büyük elçiliğinin bahçesine dikilmiştir. Biz de o heykelin açılışında hepimiz adına orada bulundum. Gönüllü olmak bugünkü Türkiye’de çok önemli. Çünkü gönüllü insanlara gerçekten ülkemizin çok ihtiyacı var. Biz hepimiz bu yaşta olmamıza rağmen, neden geliyoruz çünkü derneğimize sarıldığımız zaman ülkemize sarılmış oluyoruz. Bugün Derneğimizin 59. Kuruluş yıldönümü. Geçmişte bu derneğe hizmet eden bütün büyüklerimize Tanrıdan rahmet diliyoruz, onlar sayesinde buralara geldik ve bizler sayesinde de bu geleceği taşınacak ve geleceğe teslim edilecek” dedi. Konuşmanın ardından Kazdağı Tur adına Yardımsevenler Derneği’nden Berrin Ergün tarafından getirilen bir buket çiçek, Derneğin en yaşlı üyesine takdim edildi. Derneğin kuruluş yıldönümüne özel yaptırılan pastayı ise Dernek Başkanı Nihal Molvalıoğlu ve tüm dernek üyeleri hep birlikte kestiler. Kesilen pasta dernek üyeleri ile misafirlere ikram edildi.  

 

786 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri