CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ FAİK TUNAY: “ATATÜRK’Ü İSTİSMAR EDENLERİN ÇOĞU BENİM PARTİMDE”
Tarih : 2012.09.03  11:50:25
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “Türkiye’nin iki temel meselesi var; biri dini istismar edenler, diğeri Atatürk’ü. Atatürk’ü istismar edenlerin çoğu benim partimde” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 7. Yaz Kampı'na katılmak için Alanya’ya geldi. İncekum Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen 27 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kampa hafta sonu katılarak ‘Gençlik ve Siyaset’ başlıklı bir konuşma yapan 30 yaşındaki milletvekili Tunay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tunay, bir öğrencinin “CHP, okullara din dersi konulmasında ve İstanbul Çamlıca Tepesi’ne cami yapılmasında sessiz kaldı. CHP’nin ekseni mi değişti, ilkelerinden ödün mü verdi” şeklindeki sorusuna dikkat çekici bir yanıt verdi.

"ATATÜRK’TEN VE DİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"
Türkiye’nin iki temel meselesi olduğunu belirten Tunay, “Bir tarafta dini sömürenler, din adına bezirganlık yapanlar, insanların masumane saf duygularıyla oynayanlar, onu kullanıp bir yere gelmeye çalışanlar. Bir tarafta ise, çoğunluğu da benim partimde olmak üzere Atatürk’ü istismar edip politika malzemesi yapanlar. Bu iki kesim elini Atatürk ve dinden çektiği takdirde Türkiye’nin önü çok açık. Türkiye’deki sorun iki kesim arasındaki mücadeledir. Adam Atatürk’ün A’sını bilmiyor, hayatını bilmiyor, yaptıklarını bilmiyor, oturduğu yerden Atatürkçülük yapıyor ve insanları Atatürk’ten soğutuyor. Din adına dini sömürmek ne kadar tehlikeliyse Atatürk’ü sömürmek de o kadar tehlikelidir” şeklinde konuştu.

"ŞİMDİKİLERDE ÇALIŞMANIN Ç’Sİ YOK"
Tunay, kimin daha çok Atatürkçü olduğunu ölçen bir aletin olmadığını vurgulayarak, “Atatürk Hatay’ın anavatana katılması için hasta yatağında Mersin’e Adana’ya gezi yapıyor, saatlerce ayakta kalıyor. Bu, ölüm nedenlerinden biri olarak görülüyor. Atatürk’te böyle bir çalışma azmi vardı. Ama şimdiki Atatürkçülerde çalışmanın Ç’si yok. Dolamışlar bir Atatürk küçük olsun benim olsun mantığıyla, onun haricinde de hiçbir şey bildikleri yok. Milleti de kendilerinden soğutuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi kendi düşüncelerinden ödün verdiği yok. Şu anki CHP halka yaklaşıyor, millete yaklaşıyor. Siyaset somut verilerle yapılır, statiklerle yapılır. Ama bugüne kadar yapılan her şey doğru olsaydı 77'den bugüne kadar bu parti iktidar olurdu. Gerçekler acıdır” dedi.

"TEK VEKİLİN TBMM’DE BİR GÜCÜ YOK"
Tunay, bir başka öğrencinin TBMM’de gençlikle ilgili neler yaptığı sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Milletvekilleri olarak 75 milyonda 550 kişiyiz. İnsanlar bazen yanlış algılıyor. Büyük bir güç olarak görülüyor. Aslında bir milletvekilinin yasama anlamında çok fazla gücü yok. Türkiye’de sistem yürütme üzerine kurulu bir başbakan ve bakanlar kurulu bütün yasaları onlar ve ekibi yapar. Bırakın muhalefeti iktidar milletvekili tek başına bir yasa yapması, yasayı değiştirmesi söz konusu değil. TBMM bir şeyler yapmak istediğiniz zaman önce komisyonlara gelir, komisyondan geçerse meclise gelir. Komisyonda reddedilirse hiç bir anlamı olmaz. Tek bir milletvekilinin aksayan yerleri değiştirmesi mümkün değil. Mecliste 35 yaşın altında 5-6 millet vekiliyiz. Bizler hangi partiden olursan olalım. Her ortamda gençliğin sorunlarınla ilgileniyoruz. Gençlikle ilgili projeler yapılır ama önemli olan gençlerin birbiriyle diyalogda olmalı, birbirine empati ile bakmadığı zaman hoşgörü olmadığı zaman ‘Bu, şu görüşlü, bu başka partili’ olarak bakıldığı zaman, gençlik ayrıştığı bölüştüğü zaman vekil, bakan, başbakan da olsa bir anlam ifade etmez. Büyükler, Başbakan, Ana muhalefet birbirine hoş görülü olmadığı zaman gençliğe verebileceğimiz bir şey olmaz. Herkesin farklı görüşü, fikri vardır ama empati yaparak birbirimize hoşgörülü davranarak meclise daha fazla genç vekil sokarak daha çok ses getiririz. Meclisteki genç vekillerle başka partiden de olsa beraber gidip konuşmalar yapıyoruz. Hoşgörülü olup gençlere örnek oluyoruz. Ama büyüklerimizde bu yok.”

1393 kez okundu
Diðer Siyaset Haberleri