EDREMİT’TE İZİNSİZ HAYVAN TİCARETİNE JANDARMA OPERASYONU
Tarih : 2024.04.19  08:53:36
Edremit’te, Bakanlık’tan izin alınmadan, sağlıksız ve kötü koşullarda hayvan yetiştirilerek hayvan ticareti yapıldığı belirlenen çiftliğe Edremit Jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Jandarma ekipleri tarafından çiftliğe yapılan operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramada 58 adet cins köpek, 1 adet kertenkele, 1 adet kırkayak, 2 gram bonzai, 1 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

 

Edremit’te Jandarma ekipleri, Bakanlıktan izin alınmadan hayvan ticareti yapıldığı yönündeki ihbar üzerine bir çiftliğe yaptıkları operasyonda, 58 cins köpek ve uyuşturucu madde ele geçirirken, bir kişiyi gözaltına aldı.   

 Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet kapsamında Türkiye’ye orjin belgesi, faturası, sağlık belgeleri, aşıları tam olarak yapılmamış hayvanlar ile bakanlıkça izin alınmamış ev hayvanı üretim yerindeki kedi ve köpekler haricinde canlı hayvan satışına yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Edremit’te bir çiftliğe baskın düzenledi. İzinsiz, sağlıksız ve kötü koşullarda hayvan yetiştirerek hayvan ticareti suçu işlediği tespit edilen olayla ilgili olarak bir kişi yakalandı.  Operasyon kapsamında 58 adet cins köpek, 1 adet kertenkele, 1 adet kırkayak, 2 gram bonzai, 1 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Yakalanan şüpheli,  işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

245 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri