BAYRAMDA SİYASET HIZ KESMEDİ!
Tarih : 2012.11.01  13:47:46
BALIKESİR’DE İL BAŞKANLIKLARINDA DÜZENLENEN BAYRAMLAŞMAYA SİYASET DAMGASINI VURDU Bayramlaşmak amacıyla bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, bayram günü bile birbirlerini suçlamaya devam ederek alışkanlıklarından vazgeçemediler.

AK PARTİ BİRİNCİ GÜN BAYRAMLAŞTI

Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı binasında birinci gün saat 15.00-16.00 arasında bayramlaşma gerçekleştirildi. Balıkesir Ak Parti Milletvekilleri ile İl ve Merkez İlçe Başkan ve yöneticilerinin tamamı hazır bulundu. Eski Milletvekili İsmail Özgün de bayramlaşmaya katılanlar arasındaydı. Bayramlaşma başlamadan önce, İl Başkanı Poyrazlı kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra, sırasıyla Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, Cemal Öztaylan ve Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur bayramlaşmaya katılanlara seslendi. Cemal Öztaylan’ın, “ülkemizde birileri, kasıtlı olarak Ramazan Bayramına Şeker, Kurban Bayramı’na ise Et Bayramı yakıştırması yapmaktadır. Bunu kabullenmemiz mümkün değil, milli ve manevi değerlerimize saygısızlığı karşısında susmadık bundan sonra da susmayacağız” sözleri salondaki dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. En son söz alan Genel Başkan Yardımcısı A.Edip Uğur ise bazı belde belediye başkanlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak bazı ilçe ve beldelerde yapılan referanduma ilişkin görüş ve düşüncelerini aktardı. Uğur şöyle dedi: “ Dünyanın hiçbir yerinde muhalefet seçimlerden kaçmazken, ülkemizdeki muhalefet erken seçimlerden adeta kaçmaktadır. Büyükşehir Belediye Yasasıyla ilgili bazı eleştiriler de yersizdir. Bazı belde belediyelerin kapanmaması için yapılan seçimler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kimin nezaretinde yapılmış bu seçimler. Referandum seçimleri yargı nezaretinde yapılır. Ak Parti hakkın ve hukukun yanındadır. Halkımızın aleyhine olabilecek hiçbir uygulamanın yanında yer almayız. Bugünkü Türkiye, dünün Türkiye’sinden daha ileri durumdadır”

Av EBRU GÖKDENİZ’E SAMİMİ VE ÖZEL İLGİ DİKKATLERDEN KAÇMADI

 Ak Parti Bayramlaşmasında,  Balıkesir Eski Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı, Balıkesir halkının Asfalt Sami’si Av. Sami Gökdeniz’in kızı Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Ebru Gökdeniz’e, Milletvekili Cemal Öztaylan ile A.Edip Uğur’un gösterdiği samimi ve yakın ilgi dikkatlerden kaçmadı.

MHP ve CHP İKİNCİ GÜN BAYRAMLAŞTI

MHP’li Belediye Başkanı YİNE BAYRAMLAŞMAYA KATILMADI!

MHP’e Bayramlaşma ikinci gün saat 11.00 da başladı. MHP Balıkesir İl Başkanlığındaki bayramlaşmada  Balıkesir Milletvekili A.Turan Bulut da hazır bulundu. İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşmaya, İl yöneticileri, Merkez İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı ve yöneticileri de katıldı. MHP İl Başkanı Mehmet Duran Bayram günü olması münasebetiyle mümkün olduğu ölçüde siyasi konulara değinmemesi dikkat çekiciydi. İl Başkanı’ın bu davranışı taktir topladı.

 İl Başkanı’nın kısa konuşmasından sonra MHP Milletvekili A.Duran Bulut Ak Parti İktidarı’nın hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu Büyükşehir Belediye Yasası’nı eleştirdi. Yasanın mevcut haliyle kanunlaşmasına karşı olduklarını belirten Bulut, MHP “ülkemiz yararına olmayan yasaları desteklemesi söz konusu değildir” dedi.

CHP’Lİ MEVCUT VEKİLLER BAYRAMLAŞMADA BULUNMADILAR!

CHP’de Bayramlaşma ikinci günde saat 13.00’da İl Başkanlığı binasında yapıldı. Mevcut vekiller bayramlaşma törenine katılmazken eski Milletvekili Ergün Aydoğan bayramlaşmadaydı. Mevcut üç Milletvekilinin bayramlaşmaya gelmemeleri dikkatlerden kaçmadı. Türkiye Değişim Hareketi’nin İl Başkanı Ender Biçki ve ekibi tam kadro oradaydı. Ağır hastalığına rağmen CHP’nin ve Türkiye Değişim Hareketi’nin Fehmi Amcası da bayramlaşmaya katılanlar arasındaydı.

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, salonda hazır bulunanların bayramını kutladıktan sonra Ak Parti iktidarına verdi veriştirdi. Özellikle, iktidarın Büyükşehir Belediyeler Yasasına ağır eleştirilerde bulundu. Son yapılan zamları da ağır bir dille eleştiren Mavuk “Komşularımızla sıfır problem dediler ama beceremediler. Neredeyse, Recep Tayip Erdoğan’ın ağzından çıkan her şey kanun oluyor. Büyükşehir Yasası’nın altında yatan esas niyet Eyalet sistemine geçişi temin etmektir” dedikten sonra Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Beldelerde yapılan referandum niteliğindeki oylamaya da dikkat çeken Mavuk, “%98 lik bir halk kitlesinin iradesine saygı gösterilmesi gerekir” dedi. CHP’nin Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili alternatif kutlamaların da önemli olduğunu vurguladı.

1965 kez okundu
Diðer Siyaset Haberleri