“BALIKESİR’DE BAŞKA BİR AYVALIK YOK”
Tarih : 2014.04.09  09:30:26
Görevine başlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden Kaymakam Naif Yavuz, Gençer’e görevinde başarılar diledi ve merkezi ile yerel idarenin eşgüdümlü çalışmasının vatandaşın yararına olduğunu ifade etti.

Salı günü saat 11.30’da gerçekleşen ziyarette, Gençer’e yeni görevinde başarılar dileyen Kaymakam Yavuz, “Vatandaş size sorumluluk ve yetki verdi. Gömeç’te de sorumluluklarınızın bilincindesiniz. Allah yardımcınız olsun.  İlçedeki sıkıntıları Kaymakamlık ve Belediye sırtlayacak. Kuruluş aşamasında sıkıntı olabilir. İkili diyaloglarla her iş çözülür. Ben burada olduğum sürece her türlü paylaşımı yapmaya hazırım. Bu iki kurumun uyumlu olması önemli. Kurumların birbirine verdiği değer vatandaşa sirayet eder. Makam aracımı dahil ki bu devletin, vatandaşın aracı. Belediyenin ihtiyacı olduğunda kullanıma hazırdır” dedi.

“AYVALIK’I YAZA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

“Ayvalık’ı yaza hazırlamak istiyoruz. İki belediyenin Ayvalık Belediyesi ile birleşmesinde sıkıntı var. Büyükşehir daha ortada olmadığı için büyükşehrin görevini biz yapıyoruz.  Üç belediye birim amirleriyle toplantı yaptık. Bu geçiş dönemi bir ay sürer. Ondan sonra da siyasette verdiğimiz sözleri yerine getirmek için harekete geçeceğiz. Cunda sahil bekliyor, Sarımsaklı sahil bekliyor.  31 Nisan’da Temizlik işçilerinin sözleşmesi bitmiş. Hepsini koordine etmek lazım. Belediye başkanlarımız sağolsun bazı birimlerde aynı anda sözleşmeleri bitirmişler. Biraz ara olsaydı iyi olurdu.  Sıkıntı var ama aşarız. Allah sağlık versin her şeyi çözeriz. Çözülemeyecek hiçbir şey yok” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BUNU FARK EDERSE AYVALIK, BALIKESİR’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLUR”

Henüz makam aracına binmediğini, Ayvalık’a gelirken toplu taşıma araçlarını kullandığını ve bisiklet kullanmayı düşündüğünü ifade eden Gençer, “Biz artık herkesin başkanı olduk. Büyükşehir belediye başkanı da herkesin başkanı oldu. Büyükşehir şöyle önemli. Önemli kaynaklarımız var ama Ayvalık’ta büyükşehir için önemli. Doğal güzellikleri, estetik açıdan da Ayvalık müthiş bir yer. Balıkesir’de başka bir Ayvalık yok. Ege’de, Türkiye’de de başka Ayvalık yok. Büyükşehir bunu farkederse Ayvalık, Balıkesir’in dünyaya açılan kapısı olur” dedi. 

293 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri