KILIÇDAROĞLU, KÜÇÜKKUYU'DA İHSANOĞLU İÇİN OY İSTEDİ
Tarih : 2014.07.21  09:16:32
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi aday tanıtım çerçevesinde çıktığı Ege turunda Küçükkuyu’ya gelerek CHP’li Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ı makamında ziyaret etti.

Balıkesir Çanakkale il sınırında Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, CHP Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Küçükkuyu Belde Başkanı Cavit Güngör ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Küçükkuyu girişinde seçim otobüsünden inen Kılıçdaroğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında yürüyerek belediye binasına gitti. Belediye binasında yapılan sohbetten sonra balkondan halka seslenen Kılıçdaroğlu, Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kastedip Cumhurbaşkan adaylarının bilime, bilgiye inanması, donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında "Bu coğrafyada hepimiz huzur içinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Dünyaya farklı bakabiliriz ama beraber yaşamayı öğreneceğiz. Birbirimize saygı duyacağız. Bu benim en büyük arzum" diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde, onların karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni onurla temsil edecek kişi olması gerektiğini belirterek, şu şekilde konuştu:

"Ekmeleddin İhsanoğlu, 4 dili ana dili gibi konuşan, pek çok kitabı olan, uluslararası pek çok dile çevrilen bir bilge insan. Dolayısıyla yabancı devlet adamlarıyla bir araya gelen, onlarla konuşan, yeri geldiğinde fıkra anlatan bir bilge insandır. Bana dediler ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu kim? Biz tanımıyoruz. Öbürünü tanıyorsan zaten mesele yok.' Bu coğrafyada hepimiz huzur içinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Dünyaya farklı bakabiliriz ama beraber yaşamayı öğreneceğiz. Birbirimize saygı duyacağız. Bu benim en büyük arzum. Bunu yapabilirsek zaten siyasetçi görevini yapmış olur."

Sadece kendisinin çalışmasının yeterli olmayacağını aktaran Kılıçdaroğlu, "Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Manavı, bakkalı, sokakta karşılaştığınız arkadaşınızı ikna edin. Biz CHP'yiz, bir defa şunu bilin, hiçbir zaman zalimin önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Demokrasiyi bu ülkeye getiren siyasi anlayıştan geliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, otomobilinde sadece 3 kişinin Türk Bayrağı taşıyabileceğini dile getirip, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir Valiler, iki büyükelçiler, üç Cumhurbaşkanı. Başbakan taşıyamaz, ben de taşıyamam ama onlar hem devleti hem hükümeti temsil ederler. Diyor ki 'Ben milletin adayıyım.' Kimse Kusura bakmasın. Bu kadar büyük bir toplumsal uzlaşma varsa milletin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur." Diyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmanın yapıldığı balkonda Kılıçdaroğlu’na, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan ve İl Başkanı Hamza Karagöz eşlik etti.

BALKAN BÜYÜK SÜKSE YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir çok il ve İlçe belediyeleri dururken bir belde olan Küçükkuyu’yu ziyaret etmesi siyasi çevrelerce, Balkan’ın CHP içinde sevilip sayıldığının işareti olarak değerlendirildi. Bir çok Belediye Başkanının yapmak isteyipte yapamadığını Balkan Kılıçdaroğlu’na yaptırdı. Küçükkuyu girişinde bayanlar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan uzun bir mesafeyi yürüyerek halk ile selamlaşarak belediye binasına gitti. Kılıçdaroğlu’nu Küçükkuyu’da binlerce kişi dinledi.

Bekir ERDİNÇ

377 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri