SAHİLLER HALA İŞGAL ALTINDA
Tarih : 2014.07.31  16:26:05
Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan sahillerin işgali Ayvalık’ta da yaşanıyor. Haziran ayı sonunda Sarımsaklı’da sahili işgal eden şemsiye ve şezlongların Ayvalık Belediyesi ekiplerince toplanmış, çalışmanın Badavut sahilinde de yapılacağı belirtilmişti.

Ancak, Belediyenin uyarısına rağmen Sarımsaklı’da bazı noktalarda şezlongların yeniden sahili işgal ettiği, Badavut sahilinde de işgalin hala sürdüğü görüldü.

Otel ve işletmelere ‘Sahili açın’ uyarısı yapan Ayvalık Belediyesi, verdiği sürenin dolması üzerine Haziran ayı sonunda sahili işgal eden şemsiye ve şezlongları topladı. Çalışma kapsamında Badavut sahilinin de işgallerin temizleneceği belirtildi.

İŞLETMELER İŞGALLERİNİ ARTTIRDI

Ayvalık Belediyesi’nin ‘sahillerdeki şezlongları kaldırın kararı'na uymayan işletmelerin Badavut sahilinde işgali sürdürdüğü görüldü. Kıyılar ve sahiller tüm vatandaşların kullanım hakkına sahipken özel mülkiyetler sahilleri işgal ederek halkın sahillerden yararlanmasını engellediği gibi koydukları şezlonglardan ve kumsaldan para talep ediyorlar. Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında iken sadece ceza amaçlı ecrimisil ödeyen işletmeler, işgallerini arttırarak sürdürüyor. İşgaller, sahili bitirdi, denizin içine kadar girdi. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesine göre sahillerin halka açılması gerek. Sarımsaklı sahilinde bazı noktalarda da Belediyenin uyarısı ve şezlongları kaldırmasına rağmen şemsiye ve şezlong işgali sürüyor.

Nilgün KAYA

 

501 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri