AYVALIK’TA BAYRAM KUTLAMASI
Tarih : 2014.07.31  17:05:30
Ayvalık Kaymakamlığı Ramazan Bayramı nedeniyle hazırladığı Bayramlaşma Programını Bayramın birinci günü gerçekleştirdi. İlçede 4 yıldır her dini bayramda, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve geleneksel hale gelen halk-protokol bayramlaşması bu yıl yapılmadı.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan bayramlaşma programı 28 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da TSK Ali Çetinkaya İlkkurşun Rehabilitasyon Merkezi Komutanlığı ile başladı. Rehabilitasyon Merkezinde Kaymakam Naif Yavuz, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Faruk Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erkin Kamacı, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Parti İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Nilgün Akçal, CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, BASKİ Ayvalık ve Gömeç Müdürü Saadettin Gezen, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, ATO Başkanı İbrahim Kantarcı, CHP ve AKP’li Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ayhan Nazlı ve Merkezde görev yapan askerler tarafından karşılandı.

 

ASKERLERİN BAYRAMI KUTLANDI

İlçe protokolü, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Nazlı ile bayramlaştıktan sonra merkezde görev yapan askerlerin de tek tek bayramını kutladı. Kaymakam Naif Yavuz, “Bayramlarımızın akrabalık, dostluk ve iyi komşuluk münasebetleri ile toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı geliştiren, milli değerlerimizi ve duygularımızı yücelten ortamında halkımızın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını dileriz” dedi. Saat 10.30’da Türk Silahlı Kuvvetleri Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ziyaretin ardından Ayvalık Devlet Hastanesi’ne geçildi. 

 

HASTALAR UNUTULMADI

Ramazan Bayramı’nda hastalar da unutulmadı. Bayramın birinci gününde Ayvalık Kaymakam vekili Naif Yavuz,  Belediye Başkanı Rahmi Gençer  ve beraberindeki heyetin ziyaret duraklarından biri de Devlet Hastanesi oldu. Burada kendilerini karşılayan sağlık personeli ile bayramlaşan heyet servisleri gezdi.

BELEDİYEDEN HASTALARA SÜT VE BİSKÜVİ HEDİYESİ

Hastaneyi gezen heyet,  hastane personeli ile birlikte hastaların bayramını kutladı. Hastalarla sohbet ederek rahatsızlıkları konusunda bilgi alan Kaymakam vekili Naif Yavuz,  Başkan Gençer ve beraberindeki heyet, hastalara acil şifa diledi. Ayvalık Belediyesi tarafından hastalara içinde kolonya, bisküvi ve süt bulunan 30 paket hediye edildi. Ziyaretlere Ayvalık CHP, AKP İlçe Teşkilatı, CHP’li ve AKP’li meclis üyeleri de katıldı.

 

CEZAEVİ VE KARAKOLDA BAYRAM ZİYARETİ

Bayramlaşma töreninde üçüncü durak İlçe Merkez Karakolu oldu. Protokol emniyet teşkilatının bayramını kutladı. Heyete Karakolun alt katında bulunan lokalde tatlı ikramı yapıldı. İlçede Kaymakam Nihat Nalbant döneminde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen halkla bayramlaşma, bu yıl programdan çıkarıldı. Heyet daha sonra Cezaevini ziyaret etti. Ayvalık Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Hastaneye birer, Cezaevine ise 2 tepsi baklava götürerek, bayram kutlaması yaptı.

Nilgün KAYA

546 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri