Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’dan; BAYRAMDA TAZİYE ZİYARETİ
Tarih : 2014.08.01  09:29:31
21 Temmuz 2014 Akşamı Altınoluk’ta iki grup arasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Sinan Taşdemir (18) için Ramazan Bayramının ikinci günü Altınoluk Türkan Saylan Yaşam Merkezi’nde düzenlenen taziye hayır yemeğine katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit Belediye Meclis üyesi Mehmet Ertaş ve Edremit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur, acılı aileye sabır ve başsağlığı dilediler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, her şeyin kardeşlik ve beraberlik içinde geçmesi ve her iki tarafın da sağduyulu davranmasını söylerken, cenaze sahiplerinin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Herkesin metanetini koruyup, Adaletin er geç tecelli etmesini temenni eden Başkan Saka ve beraberindekilerin, düzenlenen hayra katılması aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Kamil Saka ve arkadaşları taziye yerinden ayrılırken toplanan gençler basına birer bildiri vererek olay karşısındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Basın bildirisinde şu bilgilere yer verildi:  “Öncelikle bu acı günümüzde desteklerini bizden esirgemeyen Edremit İlçe Kaymakamımız Abdülhamit Erguvan, Balıkesir Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal ile ilçe Jandarma Komutanlarına, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ve tüm dostlara bu acı günümüzde yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ederiz. Bu acı olayda hayatını kaybeden Sinan Taşdemirel’in ailesine, eş dost ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

21.07.2014 tarihinde, 18-26 yaş arasında çalışan 5 arkadaşımızın basit bir afiş asma yüzünden gelişen bu olay, biz ve bizim gibi Altınolukta yaşayanları derinden üzmüş ve kaygıya sevk etmiştir. Güvenlik güçlerinin olay karşısındaki çaresizliği bizleri endişeye sevk ederken, Altınoluk’ta yaşayan halk bu tutum karşısında can ve mal güvenliği konusundaki endişelerini ortaya çıkarmıştır.

 Bu olay gösteriyor ki güvenlik zafiyeti ve iş yerleri açılmasında gerekli hassasiyetler gösterilmemiştir. Yaz sezonunda nüfusun 400-500 binlere ulaştığı Altınoluk Mahallesinde 12 er ile güvenliği sağlanması mümkün olmadığı gibi, çalıştığını sanan güvenlik güçlerinden açıklayıcı bir cevap beklenmektedir. Yaşanan elim olay gerçekleştiği saatlerde merkez karakolunda 1 er bulunması başlı başına bir faciadır.

Bu olayın gerçekleştiği saatlerde yaralılarının hiçbirinin ambulans ile hastaneye götürülmemesi ambulansın olay yerine intikalinin gecikmeli olması vefat eden kardeşimiz hayatını kaybetmesinde önemli etkenlerden biri olmuştur.

Yineleyerek söylüyoruz nüfusunun 400-500 binleri bulan Altınoluk Mahallesinde 1 ambulansın bulunması sizce ne kadar doğrudur?

Sosyal medyada açılan hesaplarla olayı etnik köken çatışmasına çekip olaya siyasi boyut kazandırmak istenmektedir. Bu olayın siyasi boyutta çekilmesinden ve çarptırılmaya çalışılmasından son derece rahatsızlık duyduğumuz belirtir, bu olaya da müdahale edilip bir an önce suçluların kanun önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

Olayda hayatını kaybeden kardeşimizin ve yaralanan kardeşlerimizin aileleri olarak bu olayın derhal aydınlatılmasına talep ediyor, başkalarının da bu ve bunun gibi olaylarla zarar görmemesi için önlem alınmasını ivedilikle talep ediyoruz. Onun için tüm Altınoluk’lu hemşerilerimizden ve emniyet güçlerimizden suçluların bulunarak, adalet önüne çıkarılması için yardımcı olmalarını istiyoruz.

“Vefat eden kardeşimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Hepimizin Başı Sağ olsun.

Altınolukta yaşayan tüm insanlar kardeştir”.

880 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri