9 YILDA 65 BİN KİTAP DAĞITTI
Tarih : 2014.08.28  09:50:21
Bakır Atlılar’ oyunu ile törenin açmazlarına, ‘'Sabıkalı Sözcükler' insanların siyasal ve toplumsal baskılar altındaki ezikliğine değinen, tiyatroyu sadece sahnede yapmayıp sokağa, köye, otobüse ve evlere taşıyan Ayvalıklı Tiyatrocu Şeref Çetin, tiyatrocu arkadaşlarıyla birlikte kütüphanesini vatandaşlara açtı. Şeref Çetin ve ekibi 2005 yılından bugüne 65 bin civarında kitabı vatandaşlara dağıttı.

Vatandaş Şeref olarak örnek bir çevre duyarlılığı ile çöp toplayan Tiyatrocu Şeref Çetin, okur sayısını arttırmak için 2005 yılında farklı bir çalışma başlattı. Üstüne ‘Sevgili dostum bu kitap burada unutulmadı, okumanız için size hediye bırakıyorum’ yazdığı kütüphanesindeki kitapları çay bahçelerinde masalara, banklara bıraktı, vatandaşlara dağıttı.

9 YILDA 65 BİN KİTAP

Kampanyasına ekibinde yer alan diğer tiyatrocu arkadaşlarını da dahil eden Çetin, 9 yıl içinde 65 bin adet kitap dağıttı. Birçok yazar, yayın evi ve gönüllülerin katkısı ile kitap sayısı ile ulaştığı kişi sayısını da arttıran Şeref Çetin, kitapları kendi elleriyle otobüs duraklarına, çay bahçelerine bırakarak insanların kitap okumasına katkıda bulunmaktan memnun.  Kitapları gören yurttaşlar ise şaşkınlık ve aldıkları hediyeden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ediyor

243 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri