GENÇER “BÜYÜKŞEHİR YASASI BÜYÜK BİR GARABET”
Tarih : 2014.09.02  09:10:16
Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Günlerine katılmak için ilçeye gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP ilçe Başkanlığında partililerle buluştuktan sonra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret etti. Başkan Gençer’in gezi rotası önerdiği Balbay, Ayvalık’ın doğal güzelliklerini korumak gerekliliğine dikkat çekti. Balbay, Gençer görüşmesinde Balıkesir’in Büyükşehir olmasının ilçelerde yarattığı sorunlar da gündeme geldi.

Pazartesi günü ilk olarak CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ilçedeki ikinci durağı Belediye Başkanı Rahmi Gençer oldu. CHP İlçe Başkanı Asım Sürer ve ilçe yönetimi ile birlikte Başkan Gençer’i ziyaret eden Balbay, Ayvalık’ta ablasında kaldığını ve ilçeyi gezme fırsatı bulduğunu söyledi. Balbay’a ‘Adım adım Ayvalık’ kitabı hediye eden Gençer, gezi rotası önerisinde bulundu. Gençer, “Ali Bey (Cunda) Adası’nda, Tabiat Parkı içinde 9 km’lik bir alan var. Olağanüstü bir yer. Bu geziyi beraber yapalım.  21 Eylül’de o parkurda koşu yapılacak. Ona katılın” dedi. Üniversite yıllarında Atletizm takımında olduğunu belirten Balbay, “Neden olmasın?”  dedi.

“TÜRKİYE’NİN İLK BOĞAZ KÖPRÜSÜNE İSİM BULUN, GÜZEL BİR SELAM OLSUN”

Ayvalık’ı çok beğendiğini dile getiren Balbay, “Ayvalık’ın doğal güzelliklerini korumak ve sürdürebilirliği sağlamak çok önemli. Çok önemli bir sorumluluk aldınız ve bunun bilincindesiniz. Ayvalık’la ilgili tek önerim, Türkiye’nin ilk boğaz köprüsüne bir isim bulun. Güzel bir selam olsun” dedi. Köprünün elden geçmesi gerektiğini belirten Başkan Gençer, “64’te yapılmış, o zamandan beri bakım görmemiş. Bakım zamanı geldi de geçti bile. Biz bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Hatta yaya yolunu dış kısma alacak şekilde bir çalışma olacak. O zaman isim konusunu düşünebiliriz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRLE İLÇE BELEDİYELERİNİN İMKANLARI GİTTİ, İKİ BAŞLILIK OLMAYA BAŞLADI”

Balbay’ın Belediye olarak sorumluluk alanının büyüdüğüne işaret etmesi üzerine Başkan Gençer, Büyükşehir yayasına ilişkin kitapçığı göstererek, “Sorumluluğumuz büyüdü ama yetkilerimiz gitti. Gelirlerimizin üçte ikisi gitti. Su gelirinin yüzde yüzü, İller Bankası gelirinin de büyük bölümü gitti. İller Bankası iç belediyeye 1 milyon 600 bin lira ödüyordu. Köyler yoktu. Şimdi bize 680 bin lira verecek. Borçlar olduğu için kesiliyor. Bize gelen para sadece 300 bin lira. Biz 1.7 milyon lira maaş ödüyoruz.  Şartlar ağır. Büyükşehir yasası yanlış. Büyükşehir olmasıyla ilçe belediyelerin imkânları gitti. Bir de iki başlılık olmaya başladı. İki başlılık olayı ciddi sıkıntı. Belediye var. Büyükşehir belediyesi var. Bir de büyükşehir belediyesinin ilçe başkanı var. Aynı partili olunca  belediye başkanı gibi davranıyorlar. İnsanlar da gidiyor. Garip.  Bu kadar uzak coğrafyada büyük şehirle yönetilemez. Büyük bir garabet. Çok yanlış “ dedi. Balbay, Edremit’le birlikte hareket edilmesini önerdi.  Sohbet, Ayvalık’a en çok hangi ilden turist geldiğine yönelik soru ve açıklamalarla devam etti.

 

277 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri