“ADALET İÇİN KARAGÜN”
Tarih : 2014.10.21  08:59:51
CHP Genel Merkezi’nce alınan karar gereği 17 Aralık soruşturmasına ilişkin Adliye Binalarına siyah çelenk bırakıldı. Ayvalık’ta CHP İlçe Başkanlığı’na çeşitli demokratik kitle örgütleri de eşlik etti. Adliye binalarına Siyah çelenk bırakılırken ‘Bu Adalet için kara gündür’ denildi.

Ayvalık Adliye Binası önünde Pazartesi günü saat 11.00’de İlçe Başkanı Asım Sürer yönetiminde toplanan CHP İlçe Başkanlığı’na, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubeleri ile Ayvalık Eğitim Vakfı temsilcileri eşlik etti.

“ADALET, AKP VE DİĞERLERİNE GÖRE HAREKET EDER HALE GELDİ”

Bahçe dışında toplananlara hitaben konuşan CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, “17-25 Aralık soruşturması Türkiye’de hukuk tamamen hükümetin kontrolüne geçmiştir. 17 Aralık operasyonlarında görülen telefon kayıtları, takip görüntüleri ve evlerden çıkan para kutuları bugün yeterli görülmemiştir. Adalet AKP ve diğerlerine göre hareket eder hale gelmiştir. Deniz Fenerlerinde başka adalet, Hatay’da Tır’lara başka adalet, 17 Aralık’ta başka adalet basına yansımış veya yansımamış yüzlerce olayda adalet AKP ve diğerleri olarak hareket etmeye başlamıştır. CHP olarak soruşturma sırasında istifa eden dört bakandan Bayraktar, ‘soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbabakan’ın talimatı ile yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum’ diyen bakanlar aklandıklarına göre tekrar bakan yapılarak, Rıza Zarrab ve bakan çocukları birlikte mutluluklarına geri mi döneceklerdir? Soruyoruz. Adalet Türkiye’de bugüne kadar huzur ve güvenin temsilcisi olmuştur ve olmak zorundadır. Yapılan her türlü baskı ve görevini yapan yüzlerce hukukçuya yapılan adaletsizliğe rağmen hukukçularımızın dik durarak boyun eğmeyeceklerine inanıyor ve bunu böyle biliyoruz. Kendine bugün oturacak bir koltuk bulanların yarın Ortadoğu bataklığına batmış, bölünmüş ve parçalanmış  emperyalizmin uşağı olmuş bir Türkiye üzerinde o koltukların yeni efendileri olacağı unutulmamalıdır. Adalet için her türlü bedeli ödemeye hazır hukukçuların bugün bedel ödemiş tüm hukukçular için dimdik ayakta olduğuna inanıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından, “Adalet için kara gün” sloganı atıldı. 

180 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri