ATALARINI YADETTİLER
Tarih : 2014.12.20  09:44:53
Ayvalık Giritliler Derneği, Urla Karantina Adası’nda düzenlenen İzmir Giritliler Derneği tarafından düzenlenen anma törenine katıldı.

İzmir Giritliler Derneği’nin 3 yıldır Urla Karantina Adası’nda gerçekleştirdiği etkinlikleri bu yıl da Urla Belediyesi’nin katkıları ile yapıldı. Giritli mübadillerin torunları Urla’nın Karantina Adası’nda yer alan Tahaffuzhanede buluştu. “Mübadelede Girit’ten İzmir’e ilk Adım” etkinliği için Urla’ya gidenler arasında Ayvalık Giritliler Derneği de vardı.

"MÜBADELEYİ UNUTMAMAK GEREK"

Etkinlikte, atalarının yaşadığı mübadele gerçeğini hep birlikte anlamaya çalıştıklarını belirten Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen, mübadelede gelenlerin zamanın hastalıklarından herkesi korumak için dezenfekte oldukları Tahaffuzhane turunun kendilerini çok etkilediğini söyledi. Ayvalık'ta da benzer çalışmalar içine gireceklerini söyleyen Tunçmen, "Atalarımızın ilçeye geliş tarihlerini araştırıyoruz. Benzer bir etkinliği Ayvalık'ta da düzenlemek istiyoruz. Mübadeleyi bu etkinlikte bir kez daha yaşadık. o duyguyu anlatmak zor ama unutulmaması gerek" dedi. Karantina Adası’ndaki bu tarihi yapı gezilerek, anma ve denize karanfil atma töreninin ardından Karantina Adası’ndaki bu tarihi yapı gezilerek, anma ve denize karanfil atma töreni ile etkinlik son buldu.

207 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri