BALIKESİR PROTOKOLÜ ESNAF SOFRASINDA BULUŞTU
Tarih : 2015.01.28  09:47:01
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Esnaf Sofrası” yemeğinde Balıkesir protokolü buluştu. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai KAfaoğlu, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve Balıkesir genelindeki 86 oda başkanının hazır bulunduğu davette BESOB Başkanı Fehmi Erdem misafirlerini kapıda karşıladı.

Başkan Erdem esnafın Türk Milletinin ruhunda gerektiğinde asker, gerektiğinde şehit, gerektiğinde hakem, gerektiğinde şefkat dolu bir ağabey olduğunu belirterek Osmanlı’nın 6 asır boyunca ahilik kültürü ile ayakta kaldığını cumhuriyetin de bu kültürle kurulup bugünlere geldiğini belirterek şöyle konuştu:

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR”

“Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, kurumlarımızın kıymetli müdürleri, güzel ilçelerimizin belediye başkanları, esnaf ve sanatkarlarımızın temsilcisi değerli oda başkanlarım esnaf soframıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Medeniyetimizde esnaf ve sanatkar demek ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakemdir. Gerektiğinde şefkatli bir ağabey, kardeştir. Türk Tarihinden esnafı ve sanatkarı çıkartıp aldığınızda bizi biz yapan, bizi millet yapan genelde öznel ruhtan geriye hiçbirşey kalmaz. Bunun içindir ki Osmanlı Devleti’nin Ahilik kültürü ve ahlakı 6 asır boyunca Osmanlı’yı ayakta tutmuştur. Nerede ise 10 asırlık bu gelenek ve ahlak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde hep önde olmuştur. Bundan sonra da esnafımızın kapısı, sofrası her daim herkese açık olacaktır. Esnafın sofrası içten, samimi ve yöreseldir. Biz de Sayın Valimize ve kurum müdürlerimize özellikle Balıkesir’in merkez mahallelerinin yöresel tadı olan kaz pilavını tattırmak ve tanıtmak için ana yemek olarak sunmayı tercih ettik. Bugün bu esnaf sofrasında bir araya gelmemiz tasada, kıvançta, sevinçte, kederde bir olabilmemiz ve bununla sevinçleri çoğaltarak, üzüntüleri azaltmamız en büyük zenginliğimizdir. Beraberlik duygusuna sarıldıkça başarmayacağımız hiçbir engel söz konusu değildir. Bu esnaf sofrası da bunun en büyük göstergesidir. Bu duygu ve düşünceler ile esnaf sofrasına katılıp bizleri onurlandırmanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da esnaf sofrasında yaptığı konuşmada her zaman esnafın yanında olduklarını ve karar alırken esnaf teşkilatı ile istişare ederek alıp icraat yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

“Sayın Valim, çok değerli belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, oda başkanlarımız, emniyet müdürümüz ben de hepinizi sözlerimin başında saygıyla hürmetle selamlıyorum. Bizi esnaf sofrasında bir araya getiren Sayın BESOB Başkanımız Fehmi Erdem’e çok teşekkür ediyorum, sağolsun, Varolsun. Balıkesir’in 20 ilçesinden bütün oda başkanlarının, belediye başkanlarının, bürokratların, daire müdürlerinin katıldığı birlik beraberlik yemeği. Biz her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın yanındayız. Yaptığımız işlerde her zaman esnafımızla istişare ediyoruz. Onların tavsiyelerini, tekliflerini alıp ona göre belediyedeki icraatlarımızı düzenliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, hepinize iyi akşamlar diliyorum.

 

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman esnaf teşkilatı ile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek esnafın sadece kazancın yanında değil her zaman yardımseverliğin ve dayanışmanın da yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:

“BİZİM ESNAFIMIZ HER ZAMAN YARDIMSEVERDİR”

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, değerli kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız ve çok kıymetli oda başkanlarımız sizlerle beraber esnaf sofrasında olmak çok mutluluk verici. Bizim esnafımız her zaman kazancın yanında olmadı her zaman yardımsever, dayanışma sever oldu. O nedenle de esnaf hep milletin ve devletin yanında oldu. Güzel bir birliktelik var bu akşam. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız durmak yok yola devam dediler esnaf teşkilatımız da bu birlikteliği onun için sağladı. İnşallah hep bir araya gelirsek bu şehrin hiçbir problemi kalmayacak. Güzel çalışmalar yapılıyor inşallah bizler de bu çalışmalara destek vereceğiz. Ben değerli Birlik Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”

314 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri