BAŞARININ ADI ZEYTİN ŞENLİĞİ
Tarih : 2015.01.30  09:08:32
Göreve başladığı 2009 yılından itibaren Küçükkuyu zeytinini ve Zeytin yağını ülkemize tanıtmak ve üreticilerin pazar payından daha çok hisse alabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyen Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve ekibi önceki günde tanıtım konusunda başarılı bir organizasyona daha imzasını attı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Küçükkuyu Zeytin Kurtuluş Şenliklerinde yine birçok siyasetçi, iş adamı, Gazeteci ve Zeytinci yine Küçükkuyu’da bir araya geldi.

Şenliğe katılan misafirler sabah saatlerinde  topluca Bahçedere yolu üzerindeki Tariş Zeytinyağı Fabrikasına gidip tarladan bin bir meşakkatle toplanan Zeytinin yağ haline gelme sürecini Ziraat Mühendisi Fatma Erden’in anlatımı ile takip ettiler. Ardından Küçükkuyu Belediyesi Resim ve Ahşap Boyama sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra tüm Küçükkuyu’nun heyecanla beklediği Kent Müzesinin açılışı yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Küçükkuyu halkının değerlerinin sergilendiği müzede yıllar önce kullandığımız detaylar göz önüne sergileniyor. Müze açılışının ardından Adatepe Zeytin ve Zeytinyağı Müzesinde Küçükkuyu’lu bayanların hazırladığı Zeytinyağlı yemekler misafirlere öğle yemeği olarak servis edildi. Şenlik kapsamında Zeytin Kültür Merkezinde birde panel gerçekleştirildi. “Kutsal Zeytin Ağacı ve Yerel’de Çevre Bilinci” isimli paneli Marmara Grubu Vakfından Müjgan Suver yönetirken Seferhisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe ve Küçükkuyu Kent Konseyi Başkanı Seyfettin Tekin de konuşmacı olarak katıldı.

 

CHP KÜÇÜKKUYU’YA ÇIKARTMA YAPTI

 

Küçükkuyu’daki şenliğe CHP’li CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık,Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Seferhisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ve çok sayıda meclis üyesi ve muhtar katıldı.

395 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri