“ ZEKİ” ENGELLİLERİN BALIKESİR İL BAŞKANI
Tarih : 2015.03.13  08:22:21
Memur-Sen Balıkesir’de bir ilki gerçekleştirerek Engelliler İl Komisyonu Başkanlığını kurdu. Dört kişiden oluşan Balıkesir Memur-Sen Engelliler Komisyonunun İl Başkanlığına ise Zeki Uslu getirildi. Balıkesir Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Mehmet Çabuk, Bayındır Memur-Sen Başkanı Bayram Şahin, Diyanet-Sen Başkanı İsmail Yıldırım, Sağlık-Sen Başkanı Seyfettin Çelebi, Büro Memur –Sen Başkanı Ahmet Gür ile Bem Bir-Sen Başkanı Cenk Davulcu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Balıkesir’de ilk kez kurulan Memur-Sen Engelliler Komisyonu İl Başkan ve üyeleri Balıkesir basınına tanıtıldı.

Eğitim Bir-Sen Balıkesir şubesinde yapılan toplantıda Memur-Sen Başkanı Mehmet Çabuk’un kısa ve özlü açıklamasının ardından söz alan Balıkesir Engelliler Komisyonu İl Başkanı Zeki Uslu, Ülke nüfusunun %12’nin engelli vatandaşlardan oluştuğundan bahisle, toplumun her kesiminden yer alan ancak bugüne kadar horlanan, yok sayılan ve öteki olarak görülen engelliler, gittikçe büyüyen ve büyüdükçe de kangerana dönen toplumsal bir problem olarak kamu vicdanını rahatsız ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“2000’li yıllardan sonra çıkarılan Kanun, Tüzük ve Kararnamelerle engellilerin  pozitif ayırımcılığa tabi tutulmasından dolayı memnunuz. Allah’a şükürler olsun ki, 2001 yıllarında kamuda çalışan engelli sayısı parmakla sayılabilecek kadar az iken, 2014 yılında bu sayı 34 bini aşmıştır. Buna özel sektör de dahil edildiğinde Türkiye’de çalışan engelli sayısı 92 bini geçmiştir. Eğitimli-Eğitimsiz her engelliye yaş sınırı olmaksızın devlet memuru olma şansı verilmiştir.Bu gelişmelerde en büyük pay  Türkiye’nin en büyük ve güçlü sendikası konumunda olan Memur-Sen’li yöneticilerimizindir. Sendikal Çalışmalarındaki onurlu mücadele ve duyarlı davranışlarından dolayı egeli kardeşlerimizin sorunlarını kendi sorunları bilerek bizlere desteklerini esirgemeyen Memur-Sen’li kardeşlerimize engelliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

            Balıkesir’de ilk kez  kurulan Engelliler Komisyonu İl Başkanlığına Zeki Uslu getirilirken, yönetim Kurulu Üyeliklerine ise; Harun Arpacı, Burak Balcı, İbrahim Çetinkaya ve Ramazan Onur getirildiler. 

428 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri