ENGELLİLERİN SORUNLARI İRDELENDİ
Tarih : 2015.04.13  09:06:45
CHP Genel Merkez Emek Büroları Engelliler Üst Kurulu üyesi Tuğba Mingir, Ayvalık’a geldi. CHP İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Ahmet Toker ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur ile görüşen Mingir, hükümetin yarattığı biat kültüründe engelli vatandaşları en zavallı grup olarak gördüğüne dikkat çekerek, “Bu faşizmdir. İnsanın yaşama hakkını elinden alıyorsunuz” dedi.

Cumartesi günü Ayvalık CHP İlçe Başkanlığında yapılan görüşmede, seçime kadar Marmara ve Ege Bölgesinde gönüllülük esasına göre çalışma yapacağını belirten CHP Genel Merkez Emek Büroları Engelliler Üst Kurulu üyesi Tuğba Mingir, planlanan çalışmaları CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur ile paylaştı. CHP Engelliler Rehberi ve TBMM’ye engellilerin sorunlarına ilişkin verilen soru önergeleri kitapçıklarını bölgedeki her engelli ve dernek yönetimine ulaştıracaklarını belirten Mingir, Ömer Uğur’dan sorunlarını dinledi.

“CHP, TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONUNU MUHATAP ALSIN”

Yaşlı ve engelli yasası, evde bakım ücreti, anne babası ölen engellilerin bakım konusu, eğitim ve uygulama okullarının eksikliği, engellilerle ilgili etkinliklerde güç birliği yapılmaması, Türkiye Sakatlar Konfederasyonuna genel bütçeden verilen payın yetersizliği, muatab kabul edilmemesi  ve Ayvalık’ta bir eğitim merkezi kurulmasının gerektiğinden bahseden Ömer Uğur, “Ayvalık’ta yıllardır engelliler şenliği yapıyoruz. AKP hiçbir destek vermedi. 15 Eylül’de planladığımız engelliler şenliğinin uluslar arası olması için şimdiden hazırlıklar yapalım. Burada kardeşlik ve güç birliği önemli. Bizi namerde muhtaç etmeyin. Türkiye’de ilk biat ettirilen kurum Türkiye Sakatlar Konfederasyonu.  Bizi mecburen biata mahkum ediyorlar. Bu biat engelini kaldıramıyoruz, yıkamıyoruz. CHP, Türkiye Sakatlar Konfederasyonunu muhatap alsın” dedi.

“BİAT TOPLUMU OLUŞTURULDU”

Engellilerin haklarını sonuna kadar savunmak ve almak için yollara düştüklerini belirten Mingir, “Bizler sizin için boş durmuyoruz. Sizler için sesimizi çıkartıyoruz. Fakat net cevaplar alamıyor, bunları yasalaştıramıyoruz. Tamamen biat toplumu oluşturuldu. Ancak engellilere engelsiz olduklarını gösterip çok büyük bir devrim yapacağız” dedi.  CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker ise, “Partimiz sosyal birçok konuya eğildiği gibi engellilerin sorunlarına çözüm için çalışmalarını sürdürüyor. Bunlar gösteriş değil çözüme yönelik çalışmalar. Bazıları gibi engellilerin hakkını elinden almaya yönelik değil yaşam hakkını koruyan çalışmalar. AKP’nin siyasi felsefesi kar marjı üzerine kurulu. Engellilerle ilgili konularda da bunu görüyoruz” dedi. 

464 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri