ATA’YA COŞKULU KARŞILAMA
Tarih : 2015.04.14  09:04:35
Atatürk’ün Edremit ve Ayvalık’a gelişinin 81. yıldönümü törenlerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişinin 81. Yıl dönümü nedeniyle Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda tören düzenlendi. Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı ve 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Vekili P. Alb. Oray Arslan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Salih Korkut Budaras Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aysevil Akköy, Atatürk’ün sorun ve yaşanan sıkıntıların tespiti için sık sık Anadolu’ya yurt gezilerine çıktığını belirterek Edremit’in bu anlamda şanslı olduğunu ve birçok ile bile nasip olmayacak şekilde Ulu Önder Atatürk’ü iki kez misafir ettiğini söyledi. Salih Korkut Budaras Fen Lisesi öğrencisi Elif Karataş tarafından şiir okundu. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin ilçeyi temsil etmek üzere yarışmaya katılması nedeniyle halk oyunları gösterisi iptal edildiği açıklanarak tören sona erdi.

Tören sonrası kısa bir değerlendirme yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bağımsız mücadelesinde Edremit’in Kuva-yi Milliye ruhu ile hareket ettiğini ve vatan toprakları için çok sayıda şehit ve gazi veren bir şehir olduğunu belirterek, “Ulusal bağımsızlığımızı bizlere armağan eden ve Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için üstün fikirleri ile her zaman yol gösterici olan büyük liderin Edremitimize gelişinin 81. yılını kutluyor, aziz atamızı bir kez daha, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

BANDOLU KARŞILAMA

Atatürk’ün ilçeye giriş yaptığı güzergâhı izleyen kortejin, vatandaşların alkışları eşliğindeki yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Ayvalıklılar büyük ilgi gösterdi.

Program Karayolları 29. Şube Şefliği bahçesinde başladı. Belediye Bandosu ile Bayrak ve Flama taşıyan öğrencilerin öncülüğünde, Şube Şefliğinin önünden Atatürk’ün Ayvalık’a giriş yaptığı güzergâh takip edilerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yapıldı.  Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan öğrenciler ve protokol, vatandaşların alkışları ve Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü.

ATATÜRK’ÜN GELDİĞİ YOLDA YÜRÜDÜLER

Ayvalıklılar, bayraklar ve Atatürk resimleri ile donattığı evler ve sokaklarda, korteji alkışlarla karşıladı. Çok sayıda Ayvalıklı pencerelerinden veya kapı önlerinde bekleyerek geçit törenini izledi.

AYVALIK’IN BAYRAMI

Cumhuriyet Meydanında Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Gazi Ortaokulu öğrencileri Nurgül Akbulut ve Rojin Göktürk günün anlam ve önemine ilişkin birer şiir okudu. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bugün Ayvalık’ın en mutlu günü olduğunu söyleyerek, “Atatürk’ün öngörüleri sayesinde Türkiye Ortadoğu bataklığından kurtuldu. Cumhuriyetin erdemleri sayesinde dimdik ayakta bu ülke dedi. Gazi Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile tören sona erdi.  

654 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri