Oğullarının adını hayvan tedavi merkezinde yaşatacaklar
Tarih : 2015.05.13  08:57:28
Zeynep Gülden Can ve eşi Mehmet Mustafa Can, Veterinerlik fakültesinde okurken 27 yaşında hayata veda eden oğullarının adını, Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı yanında yaptırdıkları ‘Ogan Cemal Can Hayvan Tedavi Merkezi’nde yaşatacak.

Oğulları Ogan Cemal Can’ın 9 Ağustos 2014’te ani bir şekilde yaşamını yitirmesinin ardından Ayvalık’a yerleşen Zeynep Gülden Can ve eşi Mehmet Mustafa Can, Ayvalık Belediyesinin katkılarıyla bir hayvan tedavi merkezi yaptırdı. Belediye Köpek Barınağı yanında yaptırılan merkeze, oğulları ‘Ogan Cemal Can’ın adını veren çift, merkezi törenle açtı.

 

“BU GÜZEL İLÇEYE OGAN’IN KALBİ VE ENERJİSİYLE BU TESİSİ HEDİYE ETMEKTEN MUTLUYUZ”

Anne Zeynep Gülden Can, “Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi oğlumuzu kaybettik, büyük bir acıydı. Ölümünün dokuzuncu günüydü Ankara’dan eşim Ayvalık’ın bana iyi geleceğini düşünerek buraya getirdi. Gerçekten iyi geldi ki oğlumun enerjisiyle Ayvalık’ta ne yapabiliriz onun sevdiği sokak hayvanları için diye çıktığımız yolda bu güne geldik. Bu güzel ilçeye Ogan’ın kalbi ve enerjisiyle bu tesisi hediye etmekten sonsuz bir haz duyuyoruz. Bu gün benim oğlumun düğün günü diye adlandırdım günü. Çünkü bu sadece bizim değil 232 kişinin gönüllü olarak katkılarıyla oluşmuş bir tesistir. Kurum ve kuruluşlar destek olmuştur başta Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer olmak üzere. Bize güvenmiştir, anlattığımız sosyal sorumluluk projesinde desteğini bizden esirgememiştir. Ayvalık’ın diğer tüm barınaklara örnek olacak gerçek bir sosyal sorumluluk projesine Ayvalık Belediyesi Ogan Cemal Can Tedavi Merkeziyle başlatacağına inanıyorum. Huzurluyuz. Bir acıdan gerçek bir başarı öyküsü çıkarttık. Ben bunun oğlumun enerjisi ve ışığıyla tüm Türkiye’de gerçek bir sosyal proje olarak başlayacağına da inanıyorum. Canlara can katacak. Yeni sloganımız da “Ogan Can canlara can olacaksın” diye konuştu.

Ogan Can’ın babası Mehmet Mustafa Can, “Burasını Ogan’ın bize gösterdiği yolla yaptık. Konuşması çok zor. Allah herkese böyle bir mutluluk versin. Hiç kimseye de böyle bir acı yaşatmasın” diyerek duygularını güçlükle ifade etti. Ogan Can’ın anneannesi Zehra Demir’de erken yaşta kaybettiği torunuyla ilgili şunları söyledi; “Ogan Can’ın ideali böyle bir tesis açmaktı. Bana her zaman söylerdi; inşallah anneanneciğim mezun olayım bütün hayvanları o kadar çok seviyorum ki yalnız kedi köpek değil bütün hayvanlara hizmet etmek, bakmak en büyük idealim derdi. O staj yaparken bir köpeği iyileştirmişti. Ölümünü duyunca o köpeğin sahipleri, bütün hocaları çok üzüldü. Köpeğini iyileştirdiği kişi her Cuma kabristanını ziyaret ediyor ve köpeklere mamalardan, kemiklerden, sosislerden, salamlardan çok büyük pastalar yapıp hayvanlara götürüyor”.

 

 

497 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri