DOĞU PERİNÇEK EDREMİT’E GELİYOR
Tarih : 2015.05.26  09:13:07
‘Birleşen ve Üreten Türkiye İçin Halka Dayalı Güçlü Devlet’ şiarıyla seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, 27 Mayıs 2015 günü Edremit’e geliyor.

Seçim mitingleri kapsamında Vatan Partisi Edremit İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen miting, saat 17.00’de Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, miting kapsamında halka seslenecek.

 

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi çalışmalarını arttırdı;

HEDEF; 10 BİN KURSİYER

Nilgün KAYA

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitimi Merkezi kapsamlı çalışmaları ile kurs ve kursiyer sayısını arttırmayı hedefliyor. Son olarak meslek edindirme kursları açan Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğünün hedefi 10 bin kursiyere ulaşmak.

2014-2015 eğitim öğretim yılında toplamda 600’ün üzerinde düzenlenen kurslarla, 10.000 kursiyere ulaşma hedefine yaklaşan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi, kurs çeşitliliğini artırma yönünde adımlar atıyor. Balıkesir İşkur Müdürlüğü anlaşma yapan Ayvalık HEM, Altınova ve Bağyüzü Köyü’nde Nisan ayında meslek edindirme kursları açtı.

ALTINOVA’DA TAŞ İŞLEME KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Müdür Sercan Ünlü yönetimindeki Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, İşkur Takı Tasarımı kursuna devam eden öğrenciler, kendi bölgelerinden topladıkları taşları işleyerek, kolye, küpe, bileklik gibi takı ürünlerine dönüştürme yöntemlerini bir arada öğrenirken, kurslara devam ettikleri sürece ek gelir kazanıyor. Altınova Mahallesinde devam eden kurs büyük ilgi görüyor. Meslek edindirme kursu ile yeni beceriler kazanan kursiyerler, ürettikleri çalışmaların satışıyla da gelir elde edecekler. Kurs yeri olarak, Altınova’da tadilatı tamamlanan Eski Belediye Binası’ndan yararlanılıyor.

BAĞYÜZÜNDE DOKUNAN HALILAR TURİZM SEZONU SONUNDA SATIŞA SUNULACAK

Bağyüzü Köyü’nde başlatılan İşkur Halı Dokuma Kursu ile de yöresel unsurları ve kültürel birikimlerini el becerileri ile birleştiren kursiyerler,  bu çalışmaların bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Hem küçük boyutlarda hem de büyük ölçüde yapılan dokumalardan turizm sezonunda geliri elde edilmesi öngörülüyor.  Bu kursa devam eden öğrenciler de, taş işleme kursunda olduğu gibi devam ettikleri günler için gelir elde ediyor.

HEM’DE ÜRETİLENLER SERGİLER AÇILARAK HALKLA PAYLAŞILIYOR

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yaptığı çalışmaları sergilenmeye başladı. Küçükköy ve Sarımsaklı da yapılan El sanatları, Giyim ve Nakış kursları ürünleri Mecit Ataklı Ortaokulu’nda, Seramik atölyesi ürünleri de Ayvalık Maceron konağında yapılan sergiyle halkın beğenisine sunuldu. Üretilenler beğeni topladı.

HEM, PROJE ÇALIŞAMALARIYLA DA GÜNDEME GELECEK

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sercan Ünlü, yaygın eğitim kurumlarında yer alan kurs çeşitliliklerini artırmayı hedeflediklerini, dezavantajlı gruplara yönelik kurslarının sayısını artırmayı önemsediklerini belirterek,  Ulusal Ajans Avrupa Birliği hibe Programlarına ve Güney Marmara Kalkınma Ajansına teslim edilen proje çalışmalarının sonuçlanmasıyla, ulusal ve uluslar arası kapsamlı çalışmalarda yer almayı hedeflediklerini, çalışmaların yürütülmesinde en büyük desteği Ayvalık Kaymakamı  Namık Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’den aldıklarını belirtti.  İŞKUR kapsamında açılan kursların öğretmenleri Feray Dal ve Orbay Özgürbüz,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret ederek, kurslarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler ve kursların başlatılması, yürütülmesi aşamalarındaki desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. 

505 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri