AK PARTİ ÖDEMİŞ, DİVAN TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ Yazdir
Tarih : 2015.08.17  09:19:57
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ödemiş ilçe başkanlığı divan danışma kurulu toplantısını yaptı.

Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan divan danışma kurulu toplantısına AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kadıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.
Toplantı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Toplantıda ilk olarak divan başkanı seçimi yapıldı ve divan başkanı Muhammet Şen oldu.
Divan başkanı Muhammet Şen yönetimindeki toplantıda açılış konuşmasını ilçe başkanı Halil Demir yaptı.
Halil Demir, AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar güzel işler yaptığını, terörü de kazıyacaklarını belirtti. Demir şunları ifade etti: “7 Haziran genel seçiminin ardından yaşanan süreci bir böbrek taşına benzetiyorum. Ülkemiz sancılı ve sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Ancak bugüne kadar AK Parti hükümetlerimiz Marmaray dedi yaptı, tank tüfek üreteceğim dedi üretti, Beydağ Barajını yapacağız dedik yaptık. Bugün de yapılması gereken terörü kazıyıp ülkemizden atmaktır bunu da kadrolarımız yapacaktır. Terörü de kazıyıp ülkemizden atacağız. Bunun içinde bizler bir ve bir arada olacağız güçlü ve iri olacağız böylelikle güçlü bir Türkiye olacağız ve başaracağız. Bizler de sokaklarda ev ev kapı kapı AK Partiyi insanlarımıza anlatacağız.”

“GENÇLERİMİZİ AK PARTİ'Yİ İYİ ANLATACAĞIZ”
“13 yıl önce partimiz tek başına iktidara geldiğinde çocuklar 6 yaşındaydı. Bugün 18 yaşını geçti. O gençlerimiz bu ülkede kitap alamama nedir, ilaç kuyruğu nedir, maaş kuyruğu nedir, %100 faiz nedir bilmedi. İşte bugün o gençlerimize AK Parti'yi çok iyi anlatacak kadrolar sizlersiniz. Bunları kime karşı yapacağız? Terörün uzantısı olan partiye, ona oy isteyen CHP’ye, şunu yapın bunu yapın diye kendi çapında konuşan MHP’ye karşı yapacağız” diyen Demir, şöyle devam etti:
“İşimiz çok kolay karşımızda bu kadar beceriksiz muhalefet varken her şey kolay olacaktır. Örnekler vereceğim herkes biliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Genev yolunda 600 metre yolu 6 ayda zor yaptı. Göreve geldiğimizde Ödemiş il olsun diye kampanya başlattık imza toplamaya başladık. Tüm STK’lardan rica ettik çevre ilçe örgütleri teşkilatları destek verdi. Tek bir kuruluş destek vermedi o da CHP Ödemiş ilçe örgütü oldu. İlçe başkanı yönetimime soracağım dedi. Ödemiş’te, Ödemiş il olsun diye bir tek taraf düşünmemiş o da CHP’dir. Üçüncü olarak Ödemiş’e doğalgaz getireceğiz dedik MHP ilçe başkanı Ödemiş’e doğalgaz züldür dedi. Bizler durmadan çalışacağız önümüzdeki seçimlerde de daha çok çalışarak büyük başarılara imza atacağız.”
İl yönetim kurulu üyesi Ahmet Kadıoğlu ise, “7 Haziran seçiminde istediğimiz bir sonuca varamadık. Çıkan tabloyu iyi okumamız gerekiyor. 10 yıldır görmediklerimizi 2 aydır gördük. Bugün partimizin tüm kadrolarında bir heyecan var herkesin gözünde bir heyecan var önümüzdeki olası seçimde partimizi tek başına iktidara getireceğiz” dedi.

“AK PARTİ 14 YAŞINDA GÜRBÜZ BİR ÇOCUK”
Belediye Başkanı Mahmur Badem ise, “Yerel, genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı referandumu gibi süreçlerden dolayı teşkilat içi eksiklikler yaşadık. Eksiklikleri bu toplantıda tamamlayacağız. Dün partimizin 14. kuruluş yıl dönümüydü. 14 yaşında gürbüz bir delikanlının sadece Türkiye’de değil dünyada maraton yaptığını görüyoruz. Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan daha fazlasını 10 yılda yapan bir partinin mensuplarıyız. İzmir’de 30 ilçenin arasında 7 şanslı ilçelerden bir tanesiyiz. Ödemiş Belediyesi olarak her zaman teşkilatımızın yanındayız bunu her fırsatta da yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz çıtayı yükselterek devam etmektir. Seçim var yok önemli değildir. Başarı %50 artı 1’dir. Ben de %43 bir oy alıp seçim kaybeden bir ağabeyiniz olarak bunu söylüyorum. Onun için seçim var yok demeden çalışacağız ne olursa olsun sahada insanlarımızın arasında olacağız. Büyükşehir’in tüm zorluklarına rağmen Büyükşehir’in çevre ilçelerimizde yapıp Ödemiş’te yapmamasına karşın biz Ödemiş’te 150 kilometre üretim yolunu imkanlarımız ile aştık. Biz hep kazanan tarafız bugün seçim olsa da kazanacağız 2019’da olduğunda da kazanacağız.”
Son olarak konuşan Milletvekili Hamza Dağ, 7 Haziran sonuçlarını değerlendirdi. CHP, MHP, HDP ve paralel yapıyı eleştiren Dağ, şunları ifade etti: 
“7 Haziran’da bir tablo çıktı ve iyi okumamız gerekiyor. 14 yaşında olan partimiz ilk kurulduğunda yürümeye başlarken iktidar oldu ve tüm sorumluluğu taşımaya başladı. 2002’de iktidar olduğumuzda bir Irak savaşı yanı başımızdaydı. Bugün de güneydoğuda de fakto bir durum oluşturuluyor. Dün yine 3 şehidimiz vardı bugün yine şehit haberi aldık. Bugüne kadar şehit olan tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

“İSMİNİN ÖNÜNE 'TC' YAZANLAR GİTTİ O PARTİYE OY VERDİ”
“Bir siyasi parti var ille de barajı geçecek ve ülke güllük gülistanlık olacak diye yansıtıldı. İsminin önünü 'TC' yazanlar meydanlarda bayrak mitingi yapanlar gittiler o partiye oy verdiler. 3 dönem sonunda tek başına iktidara gelen AK Partiyi milletimiz bu kez birinci parti yaptı ancak tek başına iktidar yetkisi vermedi. En okunması gereken sonuç budur. 1950’den bu yana 6 kere tek başına gelen seçim vardır onun da 3 tanesi AK Parti hükümetleridir. Bu açıdan baktığımızda %41 azımsanacak bir oran değildir ama tek başımıza hükümet kuramıyoruz. 7 Haziran’da MHP, HDP’yi eleştirmedi, CHP, MHP’ye eleştirmedi hepsi bir oldu AK Partiyi eleştirdi” diyen Dağ, şunları kaydetti:
“Seçim sonucunda oluşan tablo karşısında bocalamaya başladılar. Meclis başkanlığı seçiminde de gördük sen beni sattın o beni sattı diyerek hallerini gösterdiler. Demek ki gerginliği AK Parti yaratmıyormuş. Hep dediler ya gerginliği AK Parti yaratıyor, Recep Tayyip Erdoğan yaratıyor diye işte görmüş olduk. %60’lık blok dediler o blok yerle bir oldu. Bunların yanında bir de siyasi parti gibi çalışan paralel yapı var. Cemaat adı altında insanlara hizmet etmek diyorlar. Amaçlarının sadece insanlığa hizmet etmesi ise tamam ancak bu cemaat dün DSP’li oldu. Sonra AK Partili oldu, MHP’li oldu, CHP’li oldu, HDP’li oldu en sonunda PKK’lı oldu. Yayın organlarına bakın terör örgütü diyemiyor bu kadar da mı kimliğiniz yok. Birde yaşanan bu süreci AK Parti yapıyormuş gibi pompalamaya çalışıyorlar. Algı yönetimi çok önemli biz başlatmışız gibi bir algı operasyonu yapıyorlar. Suruç patlaması, 2 polisimizin şehit edilmesi bunlar karşısında yeni hükümet gelsin karar versin yerine 1 saniyede karar verme durumumuz olsa karar vermekten geri durmadık duramayacağız da. Şehit cenazeleri gelmesin diye en çok uğraşan AK Partidir. Bu ülkede sadece AK Parti bir şeyler yapacak diye bir durumda yok. Her parti üzerine düşeni yapması gerekmektedir. MHP’ye bakın 'şunu yapsın, bunu yapsın, Cuma’dan sonra açıklasın, AK Parti, CHP ile koalisyon kursun' sürekli emir verir gibi konuşuyor. Bizim aklımız yok mu? Bir tekerleme var; 'gel hoca ol namaz kıldır' demişler 'takkem yok' demiş, müezzin ol 'tespihim yok' demiş, o zaman 'cemaat ol' demişler 'abdestim yok' demiş. MHP’ye uygun en iyi cümle budur. Koalisyon görüşmelerinde CHP ile sonuna kadar görüşmelerimizi sürdürdük. Önümüzdeki günlerde de MHP ile görüşmelerin olacağına inanıyorum. Ülkemiz hükümetsiz kalamaz böyle bir şey de olamaz. Eminim hükümet kurulacaktır.”

286 kez okundu
Diðer Politika Haberleri