YÜZYILIN PROJESİ
Tarih : 2015.10.07  09:36:22
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 2 yıldan beri yaptıkları çalışmaların sonucunda, denize akan nehir ve çayların önüne kuracakları baraj ve regülatör ile Körfez’deki 5 ilçenin içme ve sulama suyu ihtiyacını yaklaşık 100 yıl karşılayacak büyük projenin seçim sonunda hayata geçirileceğini müjdeledi

Aydınlıoğlu gazetemize yaptığı ziyarette şu açıklamalarda bulundu:

“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 2 yıldan beri yaptığımız çalışmalar sonucunda Körfez bölgemizin yaklaşık 100 yıl içme ve sulama suyunu karşılayacak olan projelerimiz seçim sonunda hayata geçmeye başlayacak.

Proje kapsamında, Körfez bölgesinde, Altınoluk, Güre, Narlı, Mıhlı, Zeytinli, Kızılkeçili, Edremit, Havran, Burhaniye, Ayvalık ve Altınova’da nerede denize boşa akan çay ve nehir varsa, bütün bu çayların önüne suyu tutması için barajlar, göletler ve regülatörler yapılacak.

Öncelikle Körfez’in içme suyunu bu barajlardan kullanacağız. Artanı da tarımsal sulamada kullanacağız. Bu Körfez için çok önemli bir proje.  Halkımız yıllardır Kızılkeçili, Narlı, Mıhlı ve Zeytinli çayı boşa akıyor diyordu. Biz de  öyle bir planlama yaptık ki, artık bir gram suyumuz boşa akmayacak. Böylelikle Körfez’de taban suyunun daha aşağıya inmemesini sağlanacak çünkü  taban suyu çekildikçe deniz suyu tarım  arazilerine gelmeye başladı.  Bu projemiz ile artık artezyen açmaya da gerek kalmayacak. Öncelikle bu Körfez’deki beş ilçeye içme suyu buradan temin edilecek. Ayrıca sulamada kullanılarak tarım arazilerimiz de hayat bulacak. Bu proje parasal değeri trilyonlarla ölçülemeyecek bir proje. Bütün bunları DSİ’de 2 hafta önce yaptığımız brifingde bana açıkladılar. Çok heyecanlandım. İnşallah seçim sonunda bu projelerimiz hayata geçecek. Planlama bitince hemen başlanacak. Önümüzdeki 4 yıl içinde büyük çoğunluğunu başlayıp bitirmeyi düşünüyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

732 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri