BAŞKAN UĞUR, BOĞAZI DERİNLEŞTİRME İÇİN SÖZ VERDİ
Tarih : 2015.10.08  09:28:44
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti.

. Ayvalık’ta sorumlu oldukları konularla ilgilenmeye geldiklerini belirten Başkan Uğur, son günlerde Ayvalık’ın gündemindeki önemli konulardan biri olan Cunda Köprü projesi ile ilgili bilgi, öneri üzerine de boğazı derinleştirme sözü verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Taylan Engin, Ulaşım Daire Başkanı Abdurrahman Özdemir ve Başkan danışmanı Kazım Boztaş’ın eşlik ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çarşamba günü saat 15.00’te Ayvalık Belediyesine geldi.

“AYVALIK BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPALIM İSTEDİK”

Başkan Gençer’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri Ufuk Ova, Nusret Taşan, Yalçın Taş ve Ahmet Erkal tarafından karşılanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “ Ayvalık’ta sorumlu olduğumuz konularla ilgilenmeye geldik. Hem başkanla istişare edelim, onların projeleri var. Bizim büyükşehir olarak projelerimiz var; alt yapı, su, kanalizasyon, Cunda Köprüsü, otoparklar gibi. Hem bir görüş alış verişi yapalım istedik” dedi.

“JEOLOJİK ETÜTLERİ YAPILDI, SİMÜLASYON BİLE YAPILDI, KÖPRÜ İÇİN FARKLI SEÇENEKLER VAR”

Ayvalık’ın gündeminde olan İlçe ile Lale Adasını birbirine bağlayan Gönül Yolu yerine planlanan Cunda Köprüsü ile ilgili soruya Başkan Uğur, “ Bu hafta içerisinde geleceğiz. Üniversite bir çalışma yaptı. Köprü modelleri çıkarılıyor. Daha önce sunulan proje kes yapıştır, görüntü bir şeydi.  Farklı seçenekler var. Hazırlanan projede 6 metre yükseklik 110 metre genişlik var. Yolu çok kısaltacak. Jeolojik etütleri yapıldı. Oşinoğrafi çalışmaları bitti hatta simülasyon bile yapıldı. Med -cezir olayları ile akıntı hangi kıyılara değiyor, ne kadar zaman içinde Ayvalık körfezi içindeki su değişiyor, bunların hesapları hepsi var. Kamuoyunu bilgilendirip herkesin görüşünü alacağız. Ayvalık Belediye Başkanımızla birlikte kamuoyuna duyuracağız. Bakalım görüşler nedir? Çünkü İstanbul’da Ayvalık’ı sevenler var. Hafta sonu veya yaz tatiline Ayvalık’a gelenler var. Onların da görüşünü almak lazım. Ayvalık’a 500 bin kişi geliyor belki de 1 milyon kişi. Kıyılarla ilgili Türkiye’de fazla uzman yok. Kıyı işinden anlayan. Üniversiteden bir Profesör bulduk bir de firma var. Köprünün maliyeti 5-6 milyon lirayı bulacak. Yat limanı projeye dahil değil. Köprüyü yapalım, yat limanı mı olur, balıkçı barınağı mı bakacağız” dedi.

“BOĞAZI DERİNLEŞTİRME PROJESİNİ YAPALIM”

Yazın 2 ay içinde 500 bin kişinin geldiği Ayvalık’ı yılda 4 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkan Gençer, “Köprü demişken köprüden sonra bir eksiğimiz kalıyor; boğazın derinleştirilmesi. Bununla ilgili 2010 yılında devlet tarafından hazırlanan bir proje mevcut. Bu projeyi yapalım Ayvalık’a kazandıralım. En önemli iş. O boğazı açmazsak buradaki sirkülasyon yine zorlanır. Dip suyu kalır. Bu çanak 13-14 metre derinlikte, boğazın olduğu yer 4.5 metre derinlikte. Yaklaşık 8-9 metre fark var. Dip akıntısı kalıyor. Orası derinleştirirsek büyük gemiler ve turistler de gelecek ” dedi. Başkan Uğur’dan “Ver projeyi hemen uygulayalım” yanıtını alınınca Liman Başkanı toplantıya çağrıldı. Toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

 

313 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri