EDREMİT EĞİTİMDE ALTIN YILINI YAŞAYACAK
Tarih : 2015.10.09  09:04:09
Edremit’te eğitim yatırımları hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf KOÇ 18 Derslikli Edremit İmam Hatip Ortaokulu’nun temelinin atıldığını, bodrum kat inşaatının devam ettiğini, inşaatın hızlı bir şekilde bitirilerek 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında kullanılmaya başlayacağını belirtti

Yusuf KOÇ, Akçay’da kaba inşaatı tamamlanan Yatılı Kur-an Kursu inşaatının da İmam Hatip Ortaokulu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini, okulun tamamlanması için gerekli ödeneğin çıkartıldığını, bu okulu da 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 Yusuf KOÇ Edremit de 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince okul dönüşümlerinin tamamlandığını, dönüşüm nedeniyle ve ilçemizin yoğun göç alması sebebiyle meydana gelen okul ihtiyacının karşılanması için 2015 Yatırım Programına 36 derslikli Edremit ve Akçay’daki İmam Hatip Ortaokullarının yanı sıra, Edremit ve Akçay’a 24 Derslikli birer Ortaokul yapımının alındığını ve ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf KOÇ “Bu yatırımların ilçemize kazandırılması konusunda büyük destekleri olan Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Ali AYDINLIOĞLU’na, İlçe Kaymakamımız Sayın Ali SIRMALI’ya, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf CENGİZ’e ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılında Edremit’imizin hizmetine sunulacaktır. Bir yılda bir İlçeye 84 derslikli devlet yatırımı hiçbir dönemde gelmemiştir, bundan dolayı İlçemiz adına çok mutluyuz. Gelecek yıl da aynı çalışmaları yaparak Edremit’in Derslik ihtiyacını tamamlamış olacağız ve bütün Okullarda Tam gün Eğitime geçeceğiz inşallah… Sayın Kaymakamımızın Okullaşma konusundaki olağanüstü gayretleri neticesinde, ayrıca iki hayırseverimizle de okul yapımı ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda 84 dersliğe ilave olarak bir anaokulu ve 24 Derslikli bir  okul müjdesini daha vereceğiz.” dedi.

472 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri