CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYVALIK’TAN GEÇTİ
Tarih : 2015.11.30  09:22:23
Burhaniye Pelitköy’de İş Okulu açılışının ardından Ayvalık’a uğrayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgün Zeytinyağı Fabrikasında zeytinyağı tattı.

Ali Bey (Cunda) Adası yolunda bir otel’de yemek yedikten sonra Hamidiye Camini gezen Cumhurbaşkanı ilçeden akşam saatlerine doğru ayrıldı.

Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım töreni için Cumartesi günü Burhaniye’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören bitiminde Ayvalık’ı ziyaret etti. Günler öncesinden hazırlık yapılan Ayvalık’ta, Cunda Uygulama Oteli’nde Cumhurbaşkanı ile birlikte gelen heyet için yer ayrıldı. Haliç Park Otel’de yemek için düzenlemeler yapıldı.

 GÜVENLİK ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

Alınan bilgiye göre ziyaret günü Ayvalık’ın ana arterinde araç parkına izin verilmedi. Çöp kutuları bile kaldırıldı. Cumhurbaşkanı’nın programı 2 saat rötarla gerçekleşti. Burhaniye’deki açılışın ardından Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet Ayvalık’ta zeytin hasadı ve Özgün Zeytinyağı Fabrikasında zeytinyağı sıkımını izledi.

ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİNİN TADINA BAKTI

Erdoğan, Ayvalık’ta zeytinyağı fabrikasını da, zeytinyağı sıkım işlemini inceledi ve bilgi aldı. Zeytinde üretimi artırma gayreti içerisinde olma mesajı verdi. Erdoğan, kendisine eşlik eden eşi Emine Erdoğan ile sıkılan zeytinyağı çeşitlerinin tadına baktı.

Fabrikada Geleneksel eski sistem olan taş baskı sıkımı zeytinyağı üretimini ve dünyada kullanılan en yeni teknoloji olan ‘kontinü’ sistemle zeytinyağı üretim tesislerini gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden her iki üretim yöntemi ile ilgili bilgi aldı. Tesisin gezilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindekiler, tesisin sahipleri ve yöneticileri tarafından uğurlandı. Cumhurbaşkanına Ayvalık ziyaretinde Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe Başkanı Hakan Kayaalp, ilçe yönetimi, daire amirleri ve partililer eşlik etti. Fabrikadaki inceleme sonrasında Ali Bey (Cunda) Adası yolundaki Haliç Park Otel’de yemek yendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Cunda Adası’nda Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Haliç Otel’de gerçekleşen yemeğe, bugün gerçekleşen toplu açılış töreninde hazır bulunan şehirdeki mülki ve yerel yöneticiler ile yargı organlarının üst düzey yöneticileri de katıldı.

YEMEKLER BAY NİHAT’IN ELİNDEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyete Haliç Park Otel’de yemek verildi.

Tüm hazırlığı ve sunumu Volkan Bekit, Mustafa Hakan Bekit, Şefler Savaş İrlan Rasim Sakin, garsonlar İbrahim Kıymaz, Serdar Türkaslan, Aşçılar Zafer Özparmaksız, Cem Ak, Serkan Titiz’den oluşan Bay Nihat Restoran ekibi yaptı. Mönüde hindiba,turp otu,cibez otu,fava,börülce salatası,sıcak akkız(şevketi bostan) ,kefalaki (tarçınlı kelle peyniri), Balık çorbası, lüfer ızgara,lor tatlısı ,kabak tatlısı,Kozak usulü fıstık helvası yer aldı. Yemek 2.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemek sonrası kendilerini tebrik ettiğini belirten Volkan Bekit  “Her şey çok güzeldi dedi ve söylenildiği kadar varmışsınız deyip tebrik etti” dedi.

ENGELLİLERDEN ZEYTİN ÇEKİRDEKLİ HEDİYELER

Zeytinle ilgili olarak Ayvalık’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek sonrası eşi Emine Erdoğan ile birlikte otelde açılan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği standını gezdi. Başkan Güler Çaprazbuyruk, Cumhurbaşkanına zeytin çekirdeğinden tespih, eşi Emine Hanım’a ise zeytin çekirdeklerinden yapılmış bir sepet armağan etti. Engelli öğrencilerin yaptığı zeytin çekirdeklerinden el işleri hakkında bilgi alan Erdoğan, delme işlemini nasıl yaptıklarını sordu ve eşyaları çok beğendiğini ifade etti. Yemeğin ardından Hamidiye Camini ziyaret eden Cumhurbaşkanı akşam saatlerine doğru Ayvalık’tan ayrıldı.

 

1134 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri