EDREMİT DEVE GÜREŞLERİNE HAZIR
Tarih : 2016.02.12  09:26:10
Geleneksel Edremit Deve Güreşleri 14 Şubat Pazar Güre Deve Güreşi Arenasında yapılacak. Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’de şampiyon develerinde aralarında bulunduğu 130 deve mücadele edecek.

Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Edremit Deve Güreşleri 14 Şubat Pazar günü Kavlaklar Mahallesi altında yeni hazırlanan Güre Deve Güreşi Arenası’nda yapılacak. Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’den şampiyon develerin de aralarında bulunduğu toplam 130 deve güreşlerde mücadele edecek.  Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Dernek Başkanı Ali Çakır, dernek yöneticileri ve belediyenin ilgili birim müdürleri bir araya gelerek hazırlıklar ile ilgili son değerlendirmeleri yaptılar. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Deve Güreşleri’nin bölgede önemli bir kültürü yansıttığını yıllardır düzenlendiğini belirterek hafta sonu yapılacak olan güreşlere tüm vatandaşları davet etti. Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Ali Çakır’da deve güreşlerinin köklü bir geçmişe dayandığını belirterek “Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden toplam 130 devenin mücadele edeceği güreşlere tüm güreş tutkunlarını bekliyoruz. Bu güreşlerin düzenlenmesinden bizlerin her zaman yanında olan Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi. Geleneksel Edremit Deve Güreşleri’nde belirlenen tarihte hava muhalefeti olması durumunda 15 Şubat Pazartesi gününe erteleneceği bildirildi.

 

 

 

Edremit’te dün meydana gelen trafik kazasında can kaybı olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre kaza Balıkesir’in Edremit ilçesi İda Park Kavşağında saat 14.00 de meydana geldi. Aşırı hız yaptığı iddia edilen 10 RZ 563 plakalı tır,  kırmızı ışıkta duramayarak, 10 LY 644 plakalı otomobile yandan çarptı. Meydana gelen kazada, can kaybı yaşanmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili yasal işlem başlatıldı. 

516 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri