HAVRAN’DA ÇIRAK İHTİYACI HAD SAFHADA
Tarih : 2016.02.12  09:26:47
Havran Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdal ÖNDER yaptığı açıklamada; Havran’da esnafın çırak ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi. Oda Başkanı Erdal ÖNDER, Mesleki Eğitim Merkezi ile 20-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucunda; yaklaşık olarak 150 işyerini gezdiklerini ve 200’ün üzerinde çırak ihtiyacının olduğunu gördüklerini söyledi.

Oda Başkanı ÖNDER; Mesleki Eğitimin genel eğitime oranında gelişmiş ülkelerde her on öğrenciden 6-7 sinin mesleki eğitim aldığını, meslek eğitiminin memleket meselesi olarak kabul gördüğü söyleyerek “günümüzde oda olarak taşın altına elimizi sokuyor ve mesleki eğitimin güçlenebilmesi ve gelişebilmesi için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz” dedi. Havran’ın gelişmesi ve değer üretebilmesinin yolunun gençlere verdiği değer ve eğitimle artacağını bunun önemli ayaklarından birinin mesleki eğitim olduğunu belirten Başkan Önder, Mesleki eğitim alarak meslek sahibi olan gençlerin gelecek üretebileceklerini, hayata ve Havran’ın gelişimine dair büyük katkılar sunabileceklerinin altını önemle çizdi.
Oda Başkanı ÖNDER; özellikle ortaöğretime devam etmeyen gençlerin istemeleri hainde Havran Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurarak istenilen meslekte iş bulabilmeleri ve eğitim amaçlarının sağlanabileceğini ifade etti. Biz bu yolda Havran’lı gençlerin sonuna kadar yanında olacağız diyerek konuşmasını tamamladı.

295 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri