ALTIEYLÜL’DEN İFTARDA 3 KAP SICAK YEMEK
Tarih : 2016.06.17  12:09:12
Altıeylül Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı Evde İftar Hizmeti bu yıl da sürüyor.

Altıeylül Belediyesi Ramazan ayı başından itibaren ihtiyaç sahipleri vatandaşların iftar sofralarına 3 kap sıcak yemek veriyor. İlk olarak geçen yıl başlatılan ve bu yılda devam eden Evde İftar Hizmeti ile birlikte

ilçe sınırında bulunan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, dar gelirli, muhtaç, kimsesiz, engelli, yaşlı kişiler, evde yemek yapamayacak durumdaki merkez mahallelerde ikamet eden vatandaşlara iftar yemeği dağıtıyor. Yemek dağıtımı Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.

Altıeylül Belediyesi ALGEM personeli tarafından tespit edilen adreslere gidiliyor, her gün 2 mahalle ve 20 adres olmak üzere 3 çeşit sıcak iftar yemeği ihtiyacı olan ailelere veriliyor. Her haneye 5 kişilik yemek ile birlikte 3 adet ekmek de bırakılıyor. Ramazan ayı sonunda 520 haneye 2600 kişilik iftar yemeği dağıtılmış olacak.

Hergün farklı yemek çeşitleri vatandaşların iftar sofralarına bereket katıyor. Vatandaşlar Altıeylül Belediyesi’nin yaptığı bu duyarlı ve anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyor.

“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Bizler komşusu açken kendisi tok uyuyamayan bir kültürden geliyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi rencide etmeden iftarlarını evlerine götürüp kendilerine takdim ediyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz, bu bizim görevimiz. Mutlu insanlar şehrini inşa etmenin temel unsurlarından birisi de budur diye düşünüyoruz. Geçen yıl başlattığımız bu hizmetimizi bu yılda sürdürdük. Önümüzdeki yıllarda da evde iftar hizmetini gerçekleştireceğiz. Altıeylül ilçe sınırı içerisinde yer alan, evden çıkamayan, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ALGEM ekibimiz yerinde tespit etti. Tespit edilen adreslere yine ALGEM personeli iftar öncesinde 3 çeşit sıcak yemek bırakıyor. Yaptığımız bu uygulama halk nezdinde de büyük takdir topladı. Biz sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyoruz, bu doğrultuda da vatandaşlarımızın mutluluğunu arttırmak için çalışıyoruz” dedi.

287 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri