YETİMLER ‘GÖNÜL SOFRASI’NDA
Tarih : 2016.06.22  11:58:29
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir Şubesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile "Dünya Yetimler Günü" kapsamında yetimlere ve ailelerine iftar verdi.

Yetimlerin Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in emanetleri olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin “Yetimler gülerse dünya güler” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir Şubesi "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetimlere ve ailelerine iftar verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen iftar yemeği Balkonuk Center’de gerçekleşti. İftar yemeğine katılanları Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin kapıda karşılarken, programa Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aydın Pehlivan ve Nazım Ergelen, daire başkanları, belediye meclis üyeleri, kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri, yetim çocuklar ile aileleri katıldı.

Davetliler yetim çocuklar ile masalara oturarak iftar açarken, programda İHH Balıkesir Şubesi Temsilcisi Mustafa Memiş de, Dünya Yetimler Günü'nün ilk olarak 2013 yılında kutlandığını söyledi. Memiş, "O yıldan itibaren her yıl Ramazan ayının 15'nci günü Dünya Yetimler Günü olarak ilan edildi. Bugün yapılan istatistik ve araştırmalara göre 250-300 milyon yetim çocuk mevcuttur. Bu rakamlara Çin ve Hindistan'ın nüfusu dahil değildir. Bunlarla birlikte dünya genelinde 400 milyonu aşkın yetim bulunmaktadır. İHH olarak Balıkesir’de 100’ü aşkın çocuğa destek veriyoruz. Gönlümüz daha fazla çocuğumuza destek olmaktan geçiyor" dedi.

Memiş etkinliğe katkılarından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti.

ŞAHİN: “YETİMLER BİZE PEYGAMBERİMİZ HAZRETİ MUHAMMED'İN EMANETLERİDİR”

İftar programında bir konuşmada katılanları Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin yaptı. Davetlilere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un selamlarını ileterek başlayan Şahin, yetimleri güldürmenin, onların gönüllerini almanın dünyayı da güldüreceğini söyledi. Yetimlerin Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in emanetleri olduğunu belirten Şahin “Bizler, Sevgiyi, barışı, kardeşliği ve asaleti Mekkeli bir yetimden öğrendik. Allah'ın Mekkeli bir yetime gönderdiği vahiyle yeryüzü karanlıktan aydınlığa kavuştu ama maalesef bugün o peygamberin takipçisi olan bizler, üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getiremediğimiz için yeryüzü kanın ve zulmün altında inliyor. Yeryüzünde Acı ve göz yaşı hakim.  Dünya yetimler gününe has, Allah rızası için hepimiz yeryüzündeki mazlumlar için, acı, kan ve gözyaşının dinmesi için dua edelim. Sloganımız şu; 'yetim gülerse dünya güler.' O yüzden bizlerin görevi yetimlerin yüzlerini güldürmek. İnşallah bu gayret içerisindeyiz. Bu anlamda devletimiz, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olarak, herkes üzerine düşeni yerine getirmeye çalışıyor” diye konuştu.

“YETİME YAKINLIK RABBE YAKINLIK, PEYGAMBER’E YAKINLIKTIR”

Yetimlere yardım etmenin İslam dininin emri olduğunu hatırlatan Şahin “Yüce Allah yetimleri koruyup gözetmeyi, dertleri ile ilgilenmeyi, onları Kendinin bir emaneti olarak koruyup kollamayı başta yetimlerin yakınları olmak üzere tüm Müslümanlara bir vazife olarak vermiştir. Bizim dinimiz garip gurabayı, mazlumu, yetimi, yoksulları, yolda kalmışı korumayı, onları topluma kazandırmayı kendisine ilke edinmiş bir dindir. Yetimlerden hepimiz sorumluyuz. Onların ayağına batan dikenin acısını biz duymalı, yüreklerindeki acının, gözlerindeki yaşın dinmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Yetimleri çoğalan bir dünyada yetime yürek veren, el veren, kol kanat geren olmak gerekir. Yetim Peygamber’in mübarek ellerinden tutmak için yetimin elinden tutmak gerekir. Kimsenin kimseye fayda vermediği, her ferdin yalnız, kimsesiz, tek başına kaldığı ve yardıma muhtaç olduğu o zorlu günde bizlere yetimlerden de sorulacak. Derdi, hedefi ve gayreti yetime destek olanların yerinin; kendisine en yakın mevkide, cennetin en gözde yeri olacağını müjdeledi. Yetime yakınlık Rabbe yakınlık, Peygamber’e yakınlıktır ve bir yetim kadar yakındır cennet” dedi.

ŞAHİN: “CUMHURBAŞKANIMIZIN İZİNDEN YÜRÜYORUZ”

Konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Fakir fukaranın, garip gurebanın hamisi olmalıyız, kimsesizlerin kimsesi olmak için gayret göstermeliyiz" sözleri ile sürdüren Şahin şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürüyoruz. Onun ilkelerini kendimize ilke olarak benimsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yetimlerimiz için, öksüzlerimiz için, bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımız için bu zamana kadar ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da, inşallah daha fazlasını, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.  Ramazan ayımızın 15. günü olan bugün, İslam dünyasınca yeryüzünün yetim, öksüz ve terk edilmiş çocukları için özel bir gün ilan edilmiştir. Bu akşam sadece Balıkesir’de değil, Türkiye’nin 81 ilinde yetim çocuklarımızla iftar ediyoruz. Yetimlerimizle, o gül yüzlü çocuklarımızla, burada, bu sofranın etrafında olmak bizler için çok anlamlıdır.  Bugün yeryüzünde 250 Milyondan fazla yetim ve öksüz çocuk bulunmakta ve bunların büyük çoğunluğunu da maalesef İslam Coğrafyası oluşturmaktadır”. 

İftar programı yetimlere özel düzenlenen Karagöz- Hacivat oyunu ardından sona erdi.

 

261 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri